Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Spannend debuut voor Jerry de Weerdt in ARCA Racing Series op Daytona

Uitgegeven door Dirk Kempen • 12 februari 2018 09:40 • Print artikel

Jerry de Weerdt is met vlag en wimpel geslaagd voor zijn debuut in de de ARCA Racing Series. De coureur uit Aartselaar, nabij Antwerpen, reed in de Lucas Oil 200 op Daytona International Speedway.

null
De ARCA Racing Series wordt vaak als het kleine broertje van de diverse NASCAR klassen gezien. Veel NASCAR teams gebruiken de klasse om hun jonge talenten te ontwikkelen. Met zijn 48 jaar is De Weerdt niet de jongste in het veld. Hij liet zijn talent voor zich spreken tijdens de race over 200 mijl.

De Weerdt kwalificeerde zich niet onverdienstelijk op plaats 30, van 39 rijders. Een groot deel van de race bleef de Belg rond die plaats rijden. De snelle Belg profiteerde van de problemen bij anderen en werkte zich hiermee langzaam naar voren. In de slotfase nam de spanning toe. De coureurs reden in verschillende groepen over de 2,5 mijl speedway. In de laatste ronde reden de favorieten vooraan elkaar in de wielen. Bij een grote crash waren meer dan tien auto´s betrokken. De Weerdt moest het slagveld ontwijken, maar overleefde. Door diverse incidenten moest de race vaak herstart worden en verschillende rijders kwamen zonder brandstof. De Weerdt finishte als elfde.

Het was de eerste keer sinds 2008 dat er een Belg in de ARCA Racing Series reed. Destijds reed Maxime Dumarey enkele races in de klasse. Nooit eerder deed er een Nederlander mee. Of het debuut van De Weerdt een vervolg krijgt is nog onbekend.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS