Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

PK Carsport heeft bezetting compleet, Justin Kunz stapt over naar Belgische equipe

Uitgegeven door Dirk Kempen • 19 februari 2017 17:09 • Print artikel

Kampioenschapsteam PK Carsport heeft haar NASCAR Whelen Euro Series bezetting compleet. Naast Anthony Kumpen, Stienes Longin en Guido Dumarey voegt zich een Duitse coureur. Justin Kunz start zijn tweede seizoen in de klasse bij de Belgische equipe.


De 19-jarige Kunz maakte zijn debuut in de klasse in 2016 na een aantal jaren in sport prototypes gereden te hebben. Met CAAL Racing haalde de snelle Duitser de tiende plaats in het Elite 2 kampioenschap. Zijn beste resultaat was een vijfde plaats in het Italiaanse Adria. Na het Europese NASCAR seizoen reed Kunz in de LMV8 Oval Series om het rijden op een oval baan te oefenen. Zijn doel is duidelijk, NASCAR in de Verenigde Staten. Om hier dichterbij te komen is Kunz overgestapt naar PK Carsport.


"Ik ben erg blij dat ik volgend jaar bij PK Carsport in de Europese NASCAR klasse rijd," verklaarde Kunz tegenover Racexpress.nl. PK Carsport is het regerend kampioensteam. Anthony Kumpen én Stienes Longin hebben in verschillende Amerikaanse NASCAR klasses gereden. "Dit team heeft de beste contacten in de Verenigde staten," vervolgde de NASCAR rijder. Kunz benadrukte dat autosport een teamsport is. "We willen allemaal races en het kampioenschap winnen. Om dat de bereiken moet het hele team goed samenwerken en bij elkaar passen." Ook hierover is de snelle Duitse coureur positief bij PK Carsport. "De mensen die ik bij PK Carsport heb ontmoet zijn erg professioneel, dat past goed bij mijn karakter. Ik kijk echt naar het seizoen uit!", sloot Kunz af.

Voordat het seizoen op 8 april begint in Valencia staan er nog tests gepland. Eind maart test PK Carsport op Circuit Zolder. Op 15 en 16 juli rijdt de Europese NASCAR klasse op Raceway Venray.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS