Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

PK Carsport dominant op eerste racedag NASCAR Whelen Euro Series + VIDEO

Uitgegeven door Dirk Kempen • 24 april 2016 07:29 • Print artikel

Het Belgische PK Carsport had een erg succesvolle eerste racedag in de Europese NASCAR klasse. Anthony Kumpen en Stienes Longin wonnen de races op zaterdag. Kumpen was de sterkste in Elite 1, Longin won de race in Elite 2 op Circuit Ricardo Tormo.


Voor Kumpen verliep de aanloop naar de seizoensstart wisselvallig. Na uitgebreide testsessies in de aanloop naar het seizoen ontplofte de motor in de eerste test op Circuit Ricardo Tormo, nabij Valencia. Met een nieuwe krachtbron pakte Kumpen direct de pole position, hij versloeg hierbij ex-GP2 coureur Borja Garcia.

Bij de start was Garcia beter weg dan de snelle Belg Kumpen. Binnen vijf ronden zat de coureur uit Hasselt weer aan de staart van de Spanjaard. In een gewaagde inhaalmanoeuvre ging Kumpen voorbij aan Garcia. De Spanjaard viel even later verder terug nadat ook Frederic Gabillon aan hem voorbij was gegaan. In de laatste ronde deed Gabillon zelfs een poging om voorbij aan te gaan aan Kumpenn. De inhaalactie van de Fransman mislukte, hij moest genoegen nemen met plek twee. Voor Kumpen, de kampioen van 2014, was het pas zijn derde overwinning in de klasse. "Het is geweldig!" sprak de populaire Belg na de race. "Het was erg warm en ik had weinig grip, het team heeft een geweldige auto neergezet."


Later in de middag was het de beurt aan de Elite 2 rijders. Salvador Tineo Arroyo scoorde de pole position op zijn thuiscircuit. Tineo Arroyo werd op de voet gevolgd door Stienes Longin. De 24-jarige zoon van Bert Longin begint aan zijn tweede volledige seizoen in de klasse.

Bij de start kon Longin de Spaanse pole sitter goed volgen. De leidende positie wisselde wel drie keer. Het gevecht kwam ten einde toen Tineo Arroyo een fout maakte. De 22-jarige Spanjaard blokkeerde zijn wielen waardoor de voorsprong van Longin opliep tot twee seconden. Longin won zijn tweede NASCAR race uit zijn carrière, voor Tineo Arroyo. Guillaume Deflandre volgde op ruime achterstand op de derde plaats. "Het was een zware race," verklaarde Stienes Longin na de race. "Tineo Arroyo was erg snel, elke keer als ik hem inhaalde, kwam hij terug!" Uiteindelijk kreeg Longin de overhand. "We waren allebei erg snel, maar hij maakte een paar fouten waardoor ik gewonnen heb."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS