Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Pegasus Racing van Le Mans naar NASCAR Whelen Euro Series: "Het wordt een uitdaging"

Uitgegeven door Dirk Kempen • 5 januari 2018 12:57 • Print artikel

Het Franse race team Pegasus Racing start in 2018 in de NASCAR Whelen Euro Series. Het startte de afgelopen jaren driemaal in de 24 uur van Le Mans. Na de veranderingen voor de LMP2-categorie eind 2016, stapte het team uit de prototypes. De NASCAR Whelen Euro Series is de volgende uitdaging.

Nascar Whelen Euro Series
"We volgen de klasse al drie jaar intensief," sprak teambaas Julien Schell. "Ik heb de auto zelf getest, en ik ben erg enthousiast!". Schell, zelf voormalig Le Mans Series coureur, testte de auto tijdens de door de organisatie georganiseerde testsessie op Circuit Fontenay Le Comte, in de Vendée. "De NASCAR Whelen Euro Series is een kampioenschap van hoog niveau, we houden er van hoe zij tegen de racerij aan kijken en de show er omheen!", vervolgde Schell enthousiast. "Het wordt een uitdaging, na jaren enduranceracen gaan we nu terug naar de korte sprintraces," sloot de Fransman af.

De coureurs voor Pegasus Racing zijn nog onbekend. Het seizoen van de NASCAR Whelen Euro Series start op 14 april in Valencia.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS