Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Kumpen houdt na Hockenheim aansluiting in NASCAR Whelen Euro Series kampioenschap

Uitgegeven door Dirk Kempen • 2 augustus 2017 08:37 • Print artikel

Voor het eerst stonden de NASCAR Whelen Euro Series coureurs aan de start op de Hockenheimring. Borja Garcia verstevigde zijn leiding in het kampioenschap Elite 1. De Belg Anthony Kumpen klampt aan bij Garcia. Met dubbele punten in de laatste twee ronden van het kampioenschap ligt de titelstrijd volledig open.

NASCAR Whelen Euro Series
Alon Day reed de snelste tijd in de kwalificatie van de Elite 1 klasse, echter vanwege een grid straf startte de IsraŽliŽr als tiende. Day kreeg een straf vanwege een crash die hij veroorzaakte op Brands Hatch. Hierdoor startte Borja Garcia vanaf de pole position. Garcia liep in de eerste race uit op Kumpen, tot dat de race geneutraliseerd. Dominik Farnbachter, gastrijder bij Mishumotors, stond in het grind. Na de safety car periode had Garcia de beste herstart. Achterin het veld probeerden de rijders zelfs vier, vijf dik door de bocht te racen. Voor Carlo Forte en Eric de Doncker ging het mis. Met veel schade ging het duo van de baan. De coureurs waren ongedeerd, maar de race werd met een rode vlag afgevlagd.

null
Voor de tweede race startte Alon Day alsnog vanaf pole position, naast Anthony Kumpen. Het duo reed weg bij de rest van het veld. Salvador Tineo Arroyo vormde leidde een lange trein coureurs vanaf de derde plaats. Kumpen en Day hielden hun voorsprong tot de laatste ronde. Kumpen, tweevoudig kampioen in de klasse, maakte gebruik van een fout van Day in de Einfahrt Parabolika. Kumpen ging zijn concurrent voorbij en won de race met een voorsprong van 0.498 seconden.

In de Elite 2 klasse was Thomas Ferrando heer en meester. De Fransman is dit seizoen dominant in de klasse en won zijn vijfde race van het seizoen.

De klasse keert terug op zestien en zeventien september op Autodromo di Franciacorta. Tijdens deze halve finale zijn er dubbele punten te verdienen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS