Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Euro NASCAR rijder Jerry de Weerdt naar NASCAR K&N Pro Series West

Uitgegeven door Dirk Kempen • 25 september 2017 12:56 • Print artikel

Jerry de Weerdt, bekend uit de NASCAR Whelen Euro Series en LMV8 Oval Series, maakt zijn debuut in de NASCAR K&N Pro Series West. De snelle Belg rijdt op 4 november zijn eerste race in het kampioenschap op Kern County Speedway.

null
"Ik speel al heel lang met het idee om in de Verenigde Staten te racen," sprak De Weerdt tegenover Racexpress.nl. "Nadat ik een NASCAR experience heb gereden in Daytona heb ik er echt werk van gemaakt" vervolgde de teambaas van Braxx Racing. Met hulp van Joe Balash, adviseur voor de internationale NASCAR raceklassen, heeft De Weerdt de juiste licentie gekregen. "Raceway Venray is eigenlijk mijn voorbereiding," sprak De Weerdt over de aanloop richting de race. "Kern County Speedway is ook een halve mijls oval, net als in Venray." Het grootste verschil is de auto sprak de man uit Aartselaar, nabij Antwerpen. "De auto's zijn een stuk sneller dan wat ik gewend ben. Daarom gaan we ook eerst testen in Boise, Idaho, bij het hoofdkantoor van het team."

De Weerdt maakt zijn debuut met Patriot Motorsports. Het team van John Wood is onder meer bekend van coureur/eigenaar Jesse Iwuji. Iwuji is een voormalig American football ster en marinier. De stock cars in de K&N Pro Series zijn voorzien van een 5.8L V8 motor met een vermogen van ongeveer 650pk.

De race wordt verreden op 4 november op Kern County Speedway, nabij Bakersfield, Californië. De race gaat over 150 ronden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS