Karting • Karting Diversen

Kartende broers Bult laten van zich horen in Spa met podiums; Job Bult gelijk door naar Lonato voor ROK Cup

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 oktober 2018 00:01

SPA – Uitkomend in drie verschillende klassen is de familienaam Bult goed vertegenwoordigd in het GK4-kampioenschap. De drie kartende broers Job, Mart en Nout uit Oldenzaal reden zondag op het kartcircuit van Spa-Francorchamps de vijfde ronde van het GK4 Kart Series. Toen ze na afloop van de drie races in de Ardennen werden gevraagd naar hun prestaties bleken ze alle drie een goed weekeinde achter de rug te hebben, met podiumplaatsen en manche-overwinningen.

Nout Bult reed ijzersterk naar podium

Laten we beginnen met jongste broer Nout. De pas zevenjarige racer komt uit in de Cadet-klasse en liet zich daarin duidelijk gelden. Hij snelde op de fraaie piste in de Ardennen naar een razendknappe derde plaats in het dagklassement. Daarvoor volstonden de vierde, tweede en derde plaats in de respectievelijke races.

“Ik ben heel blij. Ik sta niet zo vaak op het podium. En ik krijg ook nog eens een beker”, zei hij trots. Waarom hij dit weekeinde zo goed had gereden? “Door de goede afstelling van de kart. Ook heb ik voor de race goede tips gekregen over hoe ik het beste kan rijden op deze baan. Zoals na de chicane de buitenkant nemen in de bocht.”

Dat die goede afstelling en de tips hun uitwerking niet hadden gemist, bleek wel uit Nouts resultaten. “Ik had niet verwacht dat ik zover vooraan kon eindigen. Ik wist in de race ook niet precies welke plek ik reed. Ik ga blij naar huis!”

Dat laatste gold overigens ook voor Mart. De tienjarige coureur snelde in de Mini Parilla-klasse naar de vijfde plaats in het dagklassement. Vooral zijn prestatie in de eerste race van het weekeinde viel op. Daarin kwam hij knap als derde over de finish. In de tweede race werd hij zevende en in de derde race negende. “Het ging wel goed, alleen de laatste race ging wat minder. Waarom, dat weet ik niet”, blikte hij terug.

In de eerste race was hij in eerste instantie vijfde geworden, maar door een straf voor twee rijders die voor hem waren geëindigd, werd hij uiteindelijk als derde geklasseerd. “Dat voelde heel gaaf, die derde plek, terwijl ik het niet had verwacht. Het was meteen mijn beste resultaat van het seizoen.”

Dat hem dat lukte in Spa was misschien niet eens zo vreemd. “Ik vind dit een heel leuke baan”, zei Mart. “Je hebt achteraan een heel grote bocht waar je heel hard doorheen kunt.” Nu rest hem in het GK4-kampioenschap nog één race. Die wordt begin november in Genk gehouden. “Misschien kan ik daar ook derde worden!”

Racing brothers Bult met Nout, Mart en Job

Broer Job had ondertussen van zich doen spreken in de Junior-klasse. De dertienjarige snelle rijder werd daarin heel knap tweede in het dagklassement. Hij was daarvoor naar de tweede, eerste en tweede plek gesneld in de achtereenvolgende races. Een topweekend dus voor de oudste van de drie broers.

“Ik ben tevreden”, klonk zijn logische conclusie. “Dit was mijn beste weekend van het seizoen. De kart was goed, de motor was goed en het rijden ging goed. Ik rijd hier ook graag. Je kunt op deze baan goed inhalen en lekker snel door de bochten gaan. Wel heb ik gemerkt dat het moeilijk is aan kop te rijden. In de tweede race zat iemand dicht achter me. Daar moet je dan wel rekening mee houden. In de laatste rondjes moest ik nog verdedigen, maar dat ging goed.”

Voor het kampioenschap deed hij uitstekende zaken. Hij stond derde, maar na ‘Spa’ is hij tweede. Met nog één ronde in het GK4-kampioenschap te gaan is de titel helaas al vergeven. “Maar de tweede plek is ook goed. Daar ga ik voor!”

Na Spa kan Job, de oudste van de broertjes, zich opmaken voor de ROK Cup International Final. Deze grote finale, waar de beste ROK-karters uit de hele wereld vandaan komen, wordt gehouden op het South Garda Circuit in Lonato. Bult kan aan de bak en start in de Junior-klasse.

De broertjes Bult worden in hun raceactiviteiten ondersteund door: Hulshoff Nettotank, Koop Grasmaaiers, De Monnik Dranken, Huka BV en Kartbaan Oldenzaal.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS