Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Gaat Fernando Alonso met McLaren of Andretti Autosport naar de Indy 500? En weigert Honda weer met motor?

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 december 2019 09:20 • Print artikel

Fernando Alonso heeft nog steeds de Indianpolis 500 hoog op zijn verlanglijstje staan. De voormalig F1-coureur wil graag terug naar de Brickyard om de Triple Crown te voltooien. “Ik ga zeker de Indy doen. Laten we zien hoe het zich ontvouwt in de komende weken”, aldus de voormalig wereldkampioen F1 tegenover de BBC. Toch zegt de 38-jarige Spanjaard dat hij open blijft staan voor een comeback in de Formule 1 in 2021. Maar zijn belangrijkste ambitie is om een Indy-overwinning toe te voegen aan zijn palmares.

Fernando Alonso Indy 500

“Indy is het enige dat mist”, aldus Alonso. “Als ik dat doe, na het behalen van mijn twee F1-wereldtitels en het winnen van Le Mans, WEC, Daytona, is er niet veel meer wat ik nog kan vragen. Zeker, ik ga het weer proberen.” De coureur lijkt te gaan rijden voor Andretti Autosport of het nieuwe team van McLaren. Met McLaren lukte het dit jaar niet om zich voor de race te kwalificeren. “Ze zijn niet de enige opties, maar zij zijn zeker de sterkste twee”, aldus de tweevoudig F1-wereldkampioen. “Ik heb een loyaliteit aan McLaren en er is ook een goede band met Andretti, ik voel mij bij hen echt een onderdeel van alle medewerkers van het team. Ik heb daar een goede relatie.”

Vorig jaar weigerde Honda nog een motor te leveren voor een auto waarin Alonso reed. Dat kwam door de kritiek die de coureur in het verleden had op de F1-motor van de Japanse autofabrikant. Volgens de Spanjaard is dat dit keer echter geen probleem.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS