Formule 1

Weersvoorspelling Formule 1 Barcelona

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 mei 2018 06:05 • Print artikel

Zondag wordt de Grand Prix in Barcelona verreden, voor Max Verstappen een gedenkwaardige plaats. Twee jaar geleden schreef Verstappen bij zijn debuut voor Red Bull daar zijn eerste Grand Prix op zijn naam! De grote vraag is altijd wat doet het weer. Speciaal voor RaceXpress geeft weerman Ed Aldus de weersvooruitzichten.

Barcelona

Barcelona staat bekend om zijn milde Mediterraans klimaat met zeer warme en droge zomers en milde en vochtige winters. In Barcelona valt jaarlijks net zoveel regen als in Londen en Berlijn. De meeste regen valt in de herfst terwijl juni en juli de droogste maanden van het jaar zijn. Mei is een heerlijke maand met een gemiddelde dagtemperatuur van 22 of 23°. In de nacht koelt het af naar een graad of 13. Over de gehele maand valt er 7 of 8 dagen regen, soms met onweer. De zon schijnt gedurende 258 uur per maand. De hoogste temperatuur ooit in mei opgetekend bedraagt 31,6°. De zeewatertemperatuur loopt op van 13° in februari naar 25° in augustus.

Het weer tijdens de vrije trainingen ziet er in Barcelona uitstekend uit. Vrijdag is een zonnige dag en blijft het droog. De temperatuur loopt op naar een aangename 21°. In de middag waait er een matige zuidwestenwind, windkracht 3 of 4.

Zaterdag wordt de laatste vrije training verreden en de kwalificatierondes. Er zijn zonnige perioden en het blijft tot de avond droog. Landinwaarts vallen onweersbuien, maar daar het Barcelona geen last van. Pas in de avond neemt de kans op een onweersbui toe. De temperatuur doet een klein stapje terug en komt niet veel hoger uit dan 19°. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind.

Tijdens de Grand Prix op zondag mag mooi weer worden gerekend met veel zon en blijft het droog. De temperatuur gaat dan weer omhoog en klimt naar een heerlijke 21°. De wind neemt toe tot matig en waait uit het zuidwesten./ Bron: Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS