Formule 1

VIDEO - Valentino Rossi zal in de toekomst nog steeds coureur zijn: "Ik droom van de 24 uur van Le Mans"

Uitgegeven door Peter Vader • 8 augustus 2021 09:15

Afgelopen week maakte Valentino Rossi bekend dat hij stopt met zijn actieve loopbaan als MotoGP-coureur. De vraagt reist wat gaat de Italiaan doen als zijn mega succesvolle MotoGP-carrière officieel eindigt? Hij gaf zelf het antwoord op een persconferentie. Rossi zal nog steeds coureur zijn, maar hij zal overschakelen van twee naar vier wielen. Hij zal terugkeren naar de rallysport en wil proberen om deel te nemen aan het endurance-kampioenschap: "Mijn droom is de 24 uur van Le Mans!".

Valentino_Rossi

Wat nu?
En nu is de vraag die velen zich stellen: maar wat gaat Valentino Rossi nu doen? De kampioen uit Tavullia heeft veel deuren opengelaten en gaat aan het einde van dit seizoen officieel afscheid genomen van de MotoGP. Zowel in de persconferentie als in een daaropvolgend interview met Sky sprak hij over autoracen in zijn toekomst. Hij gaat van twee naar vier wielen, maar dat is niet de enige optie voor zijn nieuwe leven.

Valentino_Rossi_Lewis_Hamilton
Valentino Rossi en Lewis Hamilton

Endurance en rally’s?
Toen hem werd gevraagd naar zijn toekomst, antwoordde hij: "Wat ga ik volgend jaar doen?" Ik denk dat ik auto ga rijden. Ik ben coureur en zal dat voor het leven zijn. Nu heb ik vrede met mezelf, ben er niet gelukkig mee, want ik had nog twintig jaar willen racen. Dus het worden nu vier wielen. Valentino Rossi is een rijder en zal dat voor altijd blijven, zoals hij zelf zei in een bericht van het Italiaanse fanpage.it. Geen pensioen en de grote wens om op het circuit te blijven vechten. Rossi heeft in het verleden de kans gehad om de Formule 1 Ferrari te testen, maar bovenal heeft hij deelgenomen aan sommige onderdelen van het WRC (World Rally Championship) waarbij hij in Monza altijd aanwezig was. Het is gemakkelijk om aan deelnemen aan rally’s te denken in zijn toekomst, maar die zal gepaard gaan met een andere wens.

Valentino Rossi en Stephane Ratel
Opent World Endurance GT-initiator Stephane Ratel de deur naar de 24 Uren van Le Mans voor Rossi?

De droom van Le Mans!
Op pole position staat bij Rossi namelijk de World Endurance GT en vanaf daar zou de stap kort genoeg zijn om de 24 uur van Le Mans te racen, ook een grote droom van hem. Sommigen zeggen dat hij ook zijn best kan doen in de Monte Carlo Rally en vooral in de Indianapolis 500, grote klassiekers van de autosport, die echter waarschijnlijk geen deel zullen uitmaken van de onmiddellijke toekomst van de 'Il dottore'.

Voorlopig voor hem ook geen rol aan de pitmuur van het team dat vanaf 2022 geboren wordt, waarin zijn broer Luca Marini zal racen. Maar de motoren zullen altijd zijn leven zijn, want Rossi zal altijd bezig zijn met zijn ‘academy’ in Tavullia, waar de getalenteerde motorrijders van de toekomst zich blijvend zullen ontwikkelen.

Valentino_Rossi__Ferrari
Valentino Rossi tijdens een testsessie met een F1-Ferrari

YouTube video van Valentino Rossi tijdens een testrit in 2008 met een F1-Ferrari:



YouTube-video van Valentino Rossi tijdens een testrit in 2021 bij de Blancpain Endurance Series op Monza met een Ferrari 458 GT3:



Youtube video van Lewis Hamilton en Valentino Rossi, die wisselen van machine



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS