Formule 1

Verdwijnen Interlagos schok voor Sebastian Vettel, Nico Hulkenberg wil crowdfunding starten

Uitgegeven door Bart • 10 mei 2019 09:52 • Print artikel

Gaat de Braziliaanse Grand Prix verhuizen van Interlagos in Sao Paulo naar Rio de Janeiro? Als het aan president Jair Bolsonaro ligt gaan die plannen door. Interlagos staat als sinds 1990 op de kalender en een mogelijke verhuizing valt niet goed bij enkele ervaren coureurs.

Max Verstappen


Sebastian Vettel heeft de geruchten ook gehoord en denkt er het zijne van. "Voor mij komt het als een schok", zegt de Duitser tegen Autosport.com. "Interlagos is fantastisch en kent een geweldige geschiedenis. Het oude circuit was zelfs nog beter dan de huidige baan. Of ik iets zou missen? Misschien alleen de lengte van het circuit. Het is jammer, ik hou wel van een beetje nostalgie."

Nico Hulkenberg wil nog een stapje verder gaan dan zijn landgenoot om Interlagos te behouden voor de Formule 1. "Ik moet er echt van huilen en denk erover na om een crowdfunding te starten. We kunnen ook Interlagos en Rio beide doen. BraziliŽ is een groot land. Ik zou het leuk vinden."

Carlos Sainz zegt benieuwd te zijn naar de nieuwe locatie. "Ik hou van Sao Paulo, de geschiedenis en de gevechten die er hebben plaatsgevonden. Maar wie weet bouwen ze in Rio een coole baan waar je goed kunt inhalen. Dan gaan we Sao Paulo ook niet zo erg missen, denk ik."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS