Formule 1

Sergio Perez heeft voldoende opties: "We willen allemaal wel bij Mercedes of Ferrari rijden”

Uitgegeven door Bart • 8 augustus 2018 19:21 • Print artikel

Sergio Perez voelt dat hij in een goede positie zit om zijn verblijf in de Formule 1 te verlengen. Het contract van de Mexicaan bij Force India loopt aan het einde van het seizoen af, maar het was logisch dat de coureur de financiële problemen van het team heeft afgewacht. Op dinsdag werd Force India gered en dus komen er allerlei verhalen over de line-up voor 2019. Doordat Lawrence Stroll is ingesprongen, lijkt het voor de hand te liggen dat Lance Stroll de stap naar Force India zet.

Sergio Perez


Mocht Perez blijven, is 2019 zijn zesde jaar bij het team, maar de Mexicaan is vol vertrouwen dat hij meer opties heeft. “Natuurlijk willen we allemaal wel bij Mercedes of Ferrari rijden”, zegt Perez op Crash.net. “Het is vrij onwaarschijnlijk dat ik daar komend jaar zal rijden, dus moet je verder kijken naar wat de beste optie voor je is om je talent te laten zien.”

Perez zelf is ook benieuwd wat de toekomst hem brengt. “De laatste twee seizoenen was ik de ‘best of the rest’ achter de drie beste teams. Ik zou wel willen zien wat me dat komend jaar brengt. Het is afwachten welke teams een vrij stoeltje hebben en dan neem ik een beslissing. Natuurlijk wacht ik ook af wat er bij Force India gaat gebeuren. Ik geloof dat dit team de meeste potentie heeft om bij de top drie aan te sluiten.”

De Mexicaan startte vorige week een rechtszaak tegen zijn eigen team om ‘het team te redden’. Dat heeft resultaat opgeleverd en daarom lijkt Perez niet te hoeven vertrekken bij het team. “Ik heb geen haast, omdat ik weet dat ik in een goede positie zit. Maar hoe eerder ik duidelijkheid heb, hoe beter.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS