Formule 1

Sebastian Vettel genoot van gevecht met Max Verstappen: "Ik wist dat Max het daar zou proberen"

Uitgegeven door Bart • 14 april 2019 14:07 • Print artikel

Max Verstappen wist door een undercut op Ferrari een plaatsje te winnen en als vierde te eindigen bij de Grand Prix van China. Bijna pakte de Nederlander ook Sebastian Vettel nog na de eerste pitstop, maar die aanval kon door de Duitser afgeslagen worden. "Ik ben blij dat ik op het podium sta, maar we hadden graag de strijd met Mercedes aangegaan", zei de Ferrari-coureur na afloop in gesprek met Martin Brundle.

Sebastian Vettel


Vettel zag al snel in de race dat Mercedes een maatje te groot was. "Vanaf de start waren zij al te snel voor ons. Daarna had ik een mooi gevecht met Max, maar het doel was natuurlijk om de strijd met Mercedes aan te gaan. Gefeliciteerd aan Lewis en Valtteri."

De reputatie van Verstappen dat hij makkelijk inhaalt, werkte in Shanghai tegen hem, Vettel wist wat er ging komen. "Ik zag Max komen op het einde van het rechte stuk. Ik ken hem inmiddels en wist dat hij het daar zou proberen. Ik verwachtte hem aan de binnenkant en wilde hem binnen langs terug snijden en dat lukte. Het was een mooi gevecht, maar zoals ik al zei, wilden we liever vooraan meestrijden."

Vettel verloren zijn derde startpositie na de start aan teamgenoot Charles Leclerc, maar kreeg die plek na de openingsfase terug. "Ik voelde dat ik sneller was, maar eenmaal voor Charles had ik moeite om mijn ritme te vinden. Ik denk dat het fair was om mij voorbij te laten, maar over de hele race gezien konden we ons niet meten met Mercedes. Ik volgde op het laatst de strijd nog tussen Max en Charles op het grote scherm. Het is jammer dat hij Max niet meer voorbij kon. We hebben wat huiswerk voor de volgende race. Dit was een goed resultaat, maar geen geweldig resultaat."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS