Formule 1

Robert Kubica rijdt na crash 70% met links

Uitgegeven door Bart • 17 augustus 2018 16:02 • Print artikel

Robert Kubica ondervindt flinke gevolgen van zijn crash in 2011 tijdens de Rally van Andorra. De 33-jarige Pool is momenteel testrijder bij Williams en is dit seizoen vijf testdagen en twee vrijdagtraining in actie gekomen. Voor de ervaren coureur was het wennen om een nieuwe techniek aan te leren. “Momenteel rij ik 70% met links en 30% met rechts”, zegt Kubica in Autosport Magazine.

Robert Kubica


Volgens de winnaar van de Canadese Grand Prix van 2008 is zijn linkerhand na het ongeluk veel beter ontwikkeld. “Jaren terug vroeg ik aan mijn dokters of het mogelijk was dat ik veel meer gevoel en precies in mijn linkerhand had. Vorig jaar had ik een medische test bij Renault en toen bleek dat ook uit de resultaten. Ik had inderdaad meer precisie, snelheid en kracht in mijn linkerarm. Die was 35% beter dan ze ooit hadden gezien.”

“Op een of andere manier past je lichaam zich aan aan de realiteit. Als je tweehandig bent en gezond, hoef je niet zo precies te zijn met één arm. Dus als ik rij, rij ik 70% met links en 30% met rechts. Het voelt heel natuurlijk, omdat dit de manier is waarop ik het moet doen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS