Formule 1

Reactie Max Verstappen: "Het is op het moment gewoon heel lastig"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 mei 2018 15:39 • Print artikel

MONTMELO - Na zijn vijfde tijd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje was Max Verstappen niet negatief, ondanks dat hij ruim zes tienden van een seconde moest toegeven op polesitter Lewis Hamilton. Vooral tijdens de eerste twee delen van de kwalificatie leek de RB14 behoorlijk competitief.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Spanje


“Dat is altijd tot aan Q3, als de concurrentie de motoren weer opendraait. Vanaf bocht één tot aan bocht vier is het vol gas. We verliezen daar topsnelheid vanwege de wrijving van de banden. Bocht zeven tot en met bocht tien is als het ware ook een recht stuk, omdat je bocht negen nu vol gas kunt nemen. Dat doet ons wat meer pijn, vooral in Q3”, zei hij op Verstappen.nl.

Verstappen brak zijn laatste getimede ronde tijdens het derde kwalificatiedeel voortijdig af: “Ik kon mijn laatste ronde niet afmaken, nadat ik na de eerste bocht een momentje had”, vertelt de Nederlander. “Het gat is iets groter dan het had moeten zijn, maar het bereiken van de top drie was sowieso niet mogelijk vandaag. Het is op het moment gewoon heel lastig met het nieuwe asfalt en de koude banden. Desondanks was het geen slechte kwalificatie. Onze long runs zien er goed uit en we hebben nog steeds een goede kans tijdens de race morgen.”

In Q3 koos Verstappen voor de supersofband, zijn teamgenoot Daniel Ricciardo probeerde het nog op de softband. Welke van de twee de meest geschikte was, bleef onduidelijk. “Ik weet eigenlijk nog steeds niet welke band de snelste is. Het verschil tussen een supersoft en een soft is gewoon te klein. Het moet niet zo zijn dat je twijfelt om een hardere band te pakken, omdat deze misschien wel sneller is.”

Over de race: “Ik denk niet dat de supersoft veel gebruikt gaat worden. Gedurende één rondje kan je wellicht wat sneller gaan, maar in de long run zullen ze snel op zijn. Ik verwacht dat er veel voor de soft en de medium zullen gaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS