Formule 1

Pierre Gasly bekritiseert de stewards nadat hun penalty hem uit de Top 10 kegelde: "Bullshit!"

Uitgegeven door Peter Vader • 9 juli 2018 10:57 • Print artikel

Toro Rosso-coureur Pierre Gasly heeft het strafsysteem van de F1 bestempeld als "bullshit" na een onderzoek na de race, waardoor hij van de tiende naar de dertiende plaats kegelde in de eindrangschikking van de Britse Grand Prix.

Pierre Gasly

Gasly botste tegen het einde van de race tegen Force India-coureur Sergio Perez op in bocht 17, terwijl de twee vochten om de plaats die hen nog een punt zou brengen in het kampioenschap. Het incident tussen Gasly en Perez gebeurde bij het ingaan van 'Vale Corner' en de stewards waren van mening dat Gasley zijn positie oneerlijk had veroverd.

"De stewards evalueerden het videobewijs, verhoorden de coureur van auto nummer 10 (Pierre Gasly), de coureur van auto 11 (Sergio Perez) en de diverse teamvertegenwoordigers", zeiden zij. "De stewards waren van mening dat de manoeuvres van Gasly over het algemeen redelijk waren, dat hij probeerde een goede race pace te maken en dat Perez overal voldoende ruimte liet."

Echter, Gasly raakte de kerbstone in de apex van bocht 16 waardoor hij op Perez botste. Dit dwong vervolgens Perez naar links te sturen voordat hij bocht 17 instuurde en dat bracht Perez in de problemen om verantwoord door bocht 17 en 18 te sturen. Bovendien was Gasly hierdoor in staat om Perez te passeren. De stewards bepaalden dat er sprake was van een lichte aanrijding en oordeelden daarom dat een een penalty van vijf seconden de juiste straf was.

Gasly reageerde na de race op de straf op Twitter en schreef: "Vijf seconden penalty, belachelijk ...!!! Elk weekend zijn er contacten zonder verdere actie, dat hoort bij racen en dat maakt het spannend! Was een heftige strijd, ik heb ervan genoten. Laat ons gewoon racen en stop al deze onzin met straffen! Ik zal blijven vechten."

Gasly kreeg ook twee strafpunten op zijn superlicentie, waardoor zijn totaal nu op komt gedurende een periode van twaalf maanden. Twaalf strafpunten over een periode van twaalf maanden resulteren in een raceverbod.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS