Formule 1

Opvallende uitspraak Fernando Alonso: “Beste kwalificatie van het jaar”

Uitgegeven door Bart • 7 juli 2018 18:01 • Print artikel

Fernando Alonso startte dit seizoen al drie keer in de top 10, maar is zeker niet ontevreden met zijn P13 op Silverstone. Volgens de Spanjaard van McLaren was het zelfs zijn beste kwalificatie van het jaar. Silverstone is een power circuit en dat mist de McLaren al het hele jaar. “Zonder twijfel was dit de beste kwalificatie van het jaar en het beste weekend overall”.

Fernando Alonso


Dat is toch een opvallende uitspraak van Alonso gezien het feit dat hij vanaf P13 vertrekt. “Ondanks onze beperkingen zijn we competitief", zegt Alonso in gesprek met Autosport.com. "Ik ben tevreden en hopelijk kunnen we wat punten scoren. We wisten welke problemen we zouden krijgen op zo'n circuit en ondanks dat hebben we een goede uitgangspositie voor zondag. ”

Alonso heeft nu een 10-0 statistiek in de kwalificatie ten opzichten van teamgenoot Stoffel Vandoorne. De Spanjaard hoopt dat McLaren voor de komende race op Hockenheim met updates komt. “Hopelijk in Hockenheim en daarna nog meer in Hongarije. We zoeken nog steeds tienden op Haas en Sauber, maar hebben nu ook drie circuits op rij gehad waar de Ferrari-motor goed uit de voeten kan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS