Formule 1

"Normaal gesproken praat ik 30 minuten met een coureur en weet ik genoeg, maar met Max Verstappen was ik meer dan een uur in gesprek"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 7 juli 2019 05:09 • Print artikel

Soms lijkt het voor de mensen die er niet nauw bij betrokken zijn, of pas de F1 volgen sinds zijn entree in de hoogste klasse van de autosport, alsof de carrière van Max Verstappen uit het niets is gekomen. Maar dat is niet helemaal waar. Al vanaf het moment dat Verstappen zijn entree maakte in de kartsport werd hij al in de gaten gehouden. Op RaceXpress.nl volgden we Max al gedurende het eerste begin van zijn loopbaan in de kartsport. Toen Verstappen internationaal ging in de karting viel zijn racen op bij onder andere Ferrari, maar ook bij Red Bull. Helmut Marko was een van de personen, die hem volgde. Maar op dat moment was het nog niet de tijd om de onderhandelingen te starten. Pas toen Verstappen de overstap maakte naar de F3 werd de interesse serieuzer.

Max Verstappen en vader Jos Verstappen 2008


“Ik hield Max al een tijdje in de gaten, ook toen hij karts reed”, vertelde Helmut Marko aan Formula1.com. “Maar toen was het nog niet het juiste moment om de onderhandelingen te starten. Pas toen hij in 2014 de overstap maakte naar de Formule 3 werd de interesse serieuzer. Zowel Christian Horner en Marko waren onder de indruk van zijn prestaties op de baan. Maar wat Marko echt wist te overtuigen was het gesprek wat Max met hem had. "Normaal gesproken praat ik 30 minuten met een coureur en weet ik meteen genoeg. Maar met Max was ik meer dan een uur in gesprek. Hij wist niet alleen van alles over het racen, maar ook over zijn sponsors. Dat maakte diepe indruk op mij. Toen wist ik echt dat we met een heel bijzonder persoon te maken hadden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS