Formule 1

McLaren in tegenstelling tot Red Bull nog altijd tevreden met de Renault-motor: "Onze eigen problemen"

Uitgegeven door Bart • 7 januari 2019 19:25 • Print artikel

Na drie teleurstellende en frustrerende jaren bij Honda reed het team van McLaren afgelopen jaar met de Renault-motor. Vooral aan het begin van het seizoen waren er tekenen van herstel, Fernando Alonso presteerde sterk en ook Stoffel Vandoorne reed enkele races in de punten, maar naarmate het seizoen volgde zakte het team weg. Waar Red Bull de beslissing nam om over te stappen Honda, vervolgt McLaren de samenwerking met de Franse fabrikant.

Carlos Sainz


Directeur Zak Brown is juist heel tevreden over de samenwerking met Renault. De terugval was dan ook niet motor gerelateerd, maar was volgens de Amerikaan toe te schrijven aan het chassis. "We hadden zo onze eigen problemen afgelopen jaar", zegt Brown tegen FormulaRapida.net. "De problemen hadden niks te maken met de motor."

"Honda blijft zich uiteraard ontwikkelen", zegt Brown over de voormalige partner. "Ze doen het fantastisch en dat verrast ons niet. Ik ben juist blij dat ze nog steeds in de sport actief zijn, want dat stond binnen Honda wel degelijk ter discussie. Renault eindigde het seizoen met podiumplaatsen en enkele overwinningen, dus we hebben wel degelijk de juiste beslissing voor de toekomst gemaakt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS