Formule 1

McLaren geeft schoorvoetend toe dat ze een slechte auto hebben geproduceerd: "Anderen hebben sneller ontwikkeld"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 september 2018 12:54 • Print artikel

In 2017 riep men bij McLaren dat men de beste auto van het veld had, maar dat de Honda-motor ze tegenhield om goede resultaten te behalen. In de winter kwam de krachtbron van Renault, waardoor het Formule 1-team weer voor podiums kon gaan vechten. Althans dat werd afgelopen winter door het management geroepen. Het tegenovergestelde bleek het geval en Zak Brown geeft nu eerlijk toe dat men een slechte auto heeft geproduceerd.

McLaren MCL33 F1

“We blijven doorgaan met pushen van deze auto, maar helaas hebben we een extreem slechte raceauto geproduceerd, die niet reageert op veranderingen”, zei McLaren-directeur Zak Brown. “Ik verwacht helaas dat we geconfronteerd blijven met soortgelijke type resultaten. Misschien wat beter of slechter, afhankelijk van het circuit. Als we de balans opmaken aan het einde van het jaar, verwacht ik zeker geen wonderen.”

Het probleem met de MCL33 schijnt met name te liggen bij de aerodynamica van de auto, de ontwikkeling gedurende het seizoen en vooral vanwege de laatste grote upgrade in Spanje. Die update schijnt meer vragen opgewekt te hebben dan antwoorden. Toch zegt de Amerikaan dat het team aan de auto blijft werken, zodat ze de fundamentele problemen van deze auto begrijpen.

“Andere teams hebben hun auto's sneller doorontwikkeld dan wij”, zei Brown. “Het blijkt dat wij achteruit zijn gegaan. In werkelijkheid is iedereen vooruit gegaan, wat de huidige situatie lijkt te bewijzen. We geven niet op in de ontwikkeling, omdat we problemen identificeren en we er zeker van zijn dat we in staat zijn om ze op te lossen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS