Formule 1

Max Verstappen tevreden over kwalificatie. “Verwacht een redelijk saaie wedstrijd”

Uitgegeven door Bart • 7 juli 2018 15:26 • Print artikel

Max Verstappen toonde zich na afloop van de kwalificatie tevreden over zijn eigen prestatie. De Nederlander was in zijn Red Bull bijna een halve seconde sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo, maar kwam als verwacht toch behoorlijk te kort ten aanzien van Mercedes en Ferrari. “Als je een halve seconde voor je teamgenoot staat, mogen we niet klagen, al wil je altijd meer”, zegt Verstappen in gesprek met Ziggo Sport.

Max Verstappen


“In de laatste bocht verloor ik twee tienden, maar het zou nooit genoeg zijn geweest om Ferrari en Mercedes aan te pakken”, vervolgt Verstappen. “Als je een seconde te kort komt op het rechte stuk en je staat er acht tienden achter, dan is dat gewoon goed. De auto voelde ook gewoon super goed aan in Q3. Ik heb eigenlijk niks te klagen, buiten het feit dat we meer vermogen moeten hebben.”

Wellicht liggen er kansen bij de start van de race, maar Verstappen verwacht weinig goeds voor de race. “We hebben niet de snelheid om met Ferrari en Mercedes mee te gaan en achter ons zit ook een gat. Als er voor ons niks gebeurd, wordt het een redelijk saaie wedstrijd. Dan moeten we ons gewoon op onszelf concentreren om goede punten te halen. Voor de rest wordt het lastig.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS