Formule 1

Max Verstappen hoopvol: “Honda kan Red Bull op hetzelfde niveau als Mercedes en Ferrari brengen”

Uitgegeven door Bart • 17 augustus 2018 11:21 • Print artikel

Max Verstappen is hoopvol gestemd over de samenwerking met Honda. De Nederlandse coureur heeft samen met Daniel Ricciardo moeite om met de Red Bull de concurrenten van Mercedes en Ferrari bij te houden. Het is vooral de wisselvallige Renault-motor die voor frustratie zorgt. “Op dit moment is het nog moeilijk in te schatten”, zegt Verstappen in een interview met Goodwood. “Maar Honda kan ons naar hetzelfde niveau als Mercedes en Ferrari brengen.”

Max Verstappen


Verstappen zei al eerder dat Red Bull door de vertraging bij Renault de updates vaak pas twee races later kan inzetten, omdat Red Bull geen fabrieksteam is. “We hoeven komend jaar niet meer te wachten, omdat we de onderdelen als fabrieksteam als eerste krijgen. Als er iets nieuw is, komt het direct in de auto. Als je met Mercedes en Ferrari vecht, moet dat ook wel.”

“Ieder weekend proberen ze het beste materiaal beschikbaar te hebben”, zegt Verstappen. “Daarbij hopen we ook meer pk’s te hebben. Dan zijn we zeker sterk, omdat we een hele goede auto hebben.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS