Formule 1

Max Verstappen: "De Formule 1 kent geen drama als duel Ajax-Tottenham"

Uitgegeven door Bart • 10 mei 2019 05:10 • Print artikel

Volgens Max Verstappen kan een F1-wedstrijd niet tippen aan het drama van de voetbalwedstrijd Ajax-Tottenham Hotspur. In de halve finale van de Champions League won de Engelse ploeg door een treffer in blessuretijd. De Red Bull-coureur volgde de wedstrijd tijdens een etentje op zijn telefoon. "Ik dacht dat het in de pocket was, maar de laatste seconde was funest."

Max Verstappen


"Ik ben PSV-fan, maar dan nog hoopte ik dat Ajax zou winnen", legt Verstappen uit tegen GP Fans. "Ik hoefde alleen niet te huilen zoals sommige vrienden van mij. Sommigen waren erg emotioneel na de wedstrijd. Eentje reageerde zelfs een uur niet op mijn berichtje dat ik zei dat ze veel pech hebben gehad. Ik ben niet van de kaart, maar het zou geweldig zijn geweest als Ajax de finale had gehaald."

Volgens Verstappen kan de F1 een dergelijk drama niet produceren. "Het zijn twee totaal verschillende sporten. Het is vergelijkbaar dat iemand die drie ronden achter ligt ineens de race wint. Het is een totaal andere sport, maar de emotie is er wel. Wij hebben niet één wedstrijd die het kampioenschap beslist, maar hebben 21 ronden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS