Formule 1

Lewis Hamilton ziet het verschil: "Ferrari is erg snel op het rechte stuk, maar wij hebben..."

Uitgegeven door Bart • 13 april 2019 17:02 • Print artikel

Lewis Hamilton moest na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van China genoegen nemen met de tweede plaats achter teamgenoot Valtteri Bottas. De Britse regerend wereldkampioen had het niet bepaald makkelijk op het Shanghai International Circuit, maar zat er in Q3 erg dicht bij. "Het is een geweldig resultaat voor het team", zei Hamilton in een korte reactie op de baan.

Valtteri Bottas


Hamilton kon dan ook niet anders doen dan zijn teamgenoot feliciteren. "Hij heeft een fantastisch weekend. Ik had wat moeite met de auto, maar ben toch wel tevreden, want op een gegeven moment in de kwalificatie was het verschil acht tienden. Het is geweldig om te zien dat ik er in Q3 weer zo dicht bij zit. Er zit nog wel wat rek in en daar gaan we zondag voor zorgen."

Hamilton moet zondag oppassen voor de snelheid van de Ferrari op het rechte stuk. "Ferrari is erg snel op het rechte stuk, maar wij hebben het voor elkaar gekregen om in de bochten erg snel te zijn. De mensen in de fabriek hebben erg goed werk geleverd. Ze hebben het chassis na de eerste twee races goed geanalyseerd. Tot nu toe is dit een erg positief weekend voor ons."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS