Formule 1

Jean Todt, een goede vriend van de familie Schumacher: "Mick is een fantastische coureur, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 september 2018 09:31 • Print artikel

In de aanloop naar de Grand Prix van Singapore kwam het gerucht in de wereld dat Mick Schumacher in 2019 debuteert voor Toro Rosso. De zoon van Michael Schumacher zette zichzelf op de kaart door tijdens het laatste raceweekend op de Nürburgring de hattrick te pakken. Daarmee won de jonge coureur zes van de laatste tien races van het Europees Formule 3-kampioenschap. Door Red Bull-consultant Dr. Helmut Marko worden deze geruchten echter ontkent. FIA-president Jean Todt vindt het niet erg als het wat langer duurt, eer de Schumacher-telg niet gelijk volgend jaar debuteert in de F1.

FIA president Jean Todt foto Peter Vader

“Na de eerste overwinning is er iets gebeurd. Ik weet niet wat”, reageerde Schumacher zelf. Marko zegt echter dat de geruchten niet in de buurt komen van de werkelijkheid. FIA-president Jean Todt, een goede vriend van de familie Schumacher, vindt het niet erg als het traject naar de Formule 1 voor de 19-jarige coureur wat langer duurt.

Hij is een fantastische coureur, maar heeft nog veel te leren. We moeten hem tijd geven”, reageerde de Fransman tegen Sport Bild. “Hij staat onder druk, omdat de verwachtingen hoog zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS