Formule 1

Jacques Villeneuve ziet inconsequentie. “Als hij Bottas had geraakt, was het vijf seconden”

Uitgegeven door Bart • 10 juli 2018 15:50 • Print artikel

Kimi Raikkonen zou een lagere straf hebben gekregen als hij Valtteri Bottas had geraakt in plaats van Lewis Hamilton. Dat zegt Jacques Villeneuve naar aanleiding van de botsing in de derde bocht van de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Fin van Ferrari kreeg een straf van tien seconden, terwijl zijn teamgenoot Sebastian Vettel vijf seconden kreeg voor een vergelijkbaar incident met Bottas in Frankrijk. Villeneuve ziet dat als inconsequent. “Ik snap niet waarom het tien seconden was en een andere keer was het vijf”, zegt de Canadees tegen Motorsport.

Lewis Hamilton


“Dat is verkeerd voor de sport”, legt Villeneuve uit. “Dit hoort bij racen en ik hou er niet van dat er straffen worden uitgedeeld voor race incidenten. Het is bedoeld voor ‘dirty driving’. Ze besloten nu tien seconden straf op te leggen, omdat het Lewis was en in Engeland. Hij vecht voor het kampioenschap, dus moet dat tien seconden zijn. Als hij Bottas had geraakt, was het vijf seconden geweest.”

Villeneuve noemde ook het voorval tussen Raikkonen en Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. “Er was contact, Max kroop ervoor, maar kreeg geen straf. Waarom levert dat dan geen straf op? Omdat Kimi niet van de baan ging? Als Kimi wel eraf zou zijn gegaan, had Max dan wel een straf gekregen? Het gaat om de actie, niet om de uitkomst.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS