Formule 1

Interessant! 24H Daytona: de aftrap met 'The Roar'; Renger van der Zande samen met Fernando Alonso!

Uitgegeven door Peter Vader • 4 januari 2019 11:02

Het 50-jarig jubileumseizoen van de IMSA begint komend weekend met de 'Roar' met 47 inschrijvingen voor het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, die staan gepland om deel te nemen aan de jaarlijkse 'Roar Before the Rolex 24 at Daytona', het drie dagen lange testweekend op het 3,56 mijl lange circuit genaamd Daytona International Speedway. Van de 47 auto's op de voorlopige Roar-deelnemerslijst, zijn er 37 vastbesloten om full-time deel te nemen aan het hele WeatherTech Championship 2019. De Roar-test op 4,5 en 6 januari is verplicht voor elk team dat wil deelnemen aan de 57e Rolex 24 At Daytona in het weekend van 24 tot en met 27 januari.

Fernando Alonso en Renger van der Zande


Vier fabrikanten
De Premier Daytona Prototype International (DPi) klasse heeft elf inschrijvingen van vier verschillende fabrikanten: Cadillac (6), Acura (2), Mazda (2) en Nissan (1). Bovenaan de lijst staat de Rolex 24-winnaar van vorig jaar, de nr. 5 Mustang Sampling Cadillac DPi-V.R. Het team kondigde eind december aan dat de auto wordt gedeeld door Joao Barbosa, Filipe Albuquerque en Christian Fittipaldi (die na de Rolex 24 in 2019 zal stoppen met racen) en FIA World Endurance Championship rijder Mike Conway. De No. 31 Whelen Engineering Cadillac DPi-V.R, die in 2018 de titel in het WeatherTech Prototype Championship won, keert ook terug op de Roar met Felipe Nasr en Eric Curran. In september kondigde het team aan dat Eric Curran zijn focus op het rijden verplaatst naar de vier IMSA Michelin Endurance Cup-ronden in 2019, waardoor de Braziliaanse coureur Pipo Derani (overall winnaar in de Rolex 24 At Daytona in 2016) gaat optreden als Nasr's nieuwe teamgenoot voor het hele seizoen.

24H Daytona Wayne Taylor Racing teamfoto

Renger van der Zande
Voor de Nederlandse racefans is het interessant om de verrichtingen te volgen van onze landgenoot Renger van der Zande. Al jaren is hij één van de toprijders in de IMSA raceserie, waarin hij uitkomt voor Wayne Taylor Racing met de No. 10 Konica Minolta Cadillac DPi-VR. Voor Van der Zande wordt het een spannend avontuur in Daytona, want zijn teamgenoot is niemand minder dan oud-F1-wereldkampioen Fernando Alonso! De rijderscombinatie wordt gecompleteerd met Renger's vaste teamgenoot Jordan Taylor (2017 WeatherTech Championship Prototype kampioen) en de Japanse FIA-WEC-rijder Kamui Kobayashi.

24 Hours Daytona startveld

The Roar of the 24
De testsessies van de Roar beginnen op vrijdag 4 januari, waarbij de toonaangevende DPi-, GTLM- en LMP2-klassen in totaal zeven oefensessies afwerken van 4 tot en met 6 januari. Ze worden aangevuld met vijf oefensessies voor de GTD-klasse op 4 en 5 januari.

Naast de tests van het WeatherTech-kampioenschap, bevat de Roar ook zes testsessies voor de IMSA Michelin Pilot-Challenge gedurende dezelfde drie dagen. Het IMSA Prototype Challenge opent ook zijn seizoen 2019, met een race van drie uur genaamd 'Scouts of America'. Gedurende het komende weekend zijn alle activiteiten rondom de 'The Roar of the 24' te volgen op IMSA.com.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS