Formule 1

Het geweldige autosportfeest is losgebarsten in de Eifel: 200.000 racefans in en om de Nordschleife van de Nürburgring

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 mei 2018 02:13 • Print artikel

AUDENAU, Duitsland - Eigenlijk gaat iedereen los in de heuvels rond Adenau. Het Eifelfeest bij de 24 Uur van de Nürburgring, laat niemand onberoerd. De massaal toegestroomde racefans hebben vijf dagen lang een feest. Maar ook de PR managers, de monteurs en engineers, de mooie meiden, de baancommissarissen, en niet te vergeten de coureurs zelf, de matadoren van de Groene Hel, laten zich niet onbetuigd. Biertje, worstje, zingen en handtekeningen zetten, is het motto. Woensdag was het de eerste dag en dan zijn er traditioneel de optocht en presentaties in het plaatsje Adenau, aan de noordelijk zijde van de Nordschleife van de Nürburgring.

24 uurs van de Nürburgring

Rond de 200.000 mensen hebben dezer dagen beslag gelegd op alle leuke plekken rond de baan. Je kunt je voorstellen wat er gebeurt als dat allemaal toestroomt naar zo’n Eifelstadje als Adenau. Het is een vrolijk feest en de autocoureurs genieten er zelf ook uitermate van. En de stemming is steeds vrolijk en positief.

Mann Filter 24 uurs van de Nürburgring

De meeste van de 150 wedstrijdauto’s begeven zich ook door de feestende massa. Dikke Porsches. AMG’s, Audi's en Aston Martins, met daarin de helden van het publiek. Oud en jong kent de rijders allemaal bij naam. De handtekeningen-verzamelaars hebben het druk.

Dikke GT's in 24Stunden Nürburgring

En het principe van de 24 uurs geldt ook voor de 200.000 fans. Ze gaan dag en nacht door, waarbij de BBQ en de biertap belangrijke attributen zijn om de klok rond plezier te hebben. Waar moet je het mee vergelijken? Met de Vierdaagse feesten in Nijmegen? Of het Carnaval in Den Bosch? Of de Dancefeesten in Spaarnwoude? Eigenlijk gaat elke vergelijking mank.

24 U van de Nürburgring

Het is de bijzondere mix van de open lucht, de dikke raceauto’s, de populaire coureurs, het brullende geluid tussen de beboste heuvels, de griezelmomenten van grote crashes, de braderie-luchten en de vele liters bier die de GrüneHölle tot een unieke autosportfestijn maken.

Bradwurst

En het feit dat op de woensdag, het circus op volle toeren draait zegt genoeg. Als de coureurs en teammedewerkers zich aan het eind van de dag langzamerhand gaan voorbereiden op de eerste trainingen, begint voor de fans de lange nacht.

Nachtelijk tafereel

De ontelbare vuren worden overal langs de baan aangestoken, het zingen en het jagerslatijn gaat van start en de duizenden kilo’s vlees vinden hun weg via de BBQ naar de hongerige magen. En ’s nachts? Dan gaat het door natuurlijk. Voor de honderden fotografen begint dan weer een ander visueel schouwspel .

Menig verwoed verzamelaar heeft dan zijn handtekeningen verzamelingdan al in veiligheid gebracht. Toch maar even gaan naar de Nürburgring dezer dagen???. Je vergeet het nooit meer....

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS