Formule 1

George Russell zegeviert na crash Norris en Verstappen: "Je moet er zijn om ervan te kunnen profiteren”

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 juni 2024 14:51

George Russell heeft tegen alle verwachtingen in zijn tweede Formule 1 Grand Prix gewonnen. In de eindfase van de Grand Prix van Oostenrijk reden Max Verstappen en Lando Norris elkaar van de baan. Russell als lachende derde de punten opstrijken en wint als vijfde coureur van het seizoen. De Britse Mercedes-coureur hield Oscar Piastri en Carlos Sainz achter zich.

George Russell

“Het was een zwaar gevecht aan het begin van de race, zeker om die P3 vast te houden. Op de schermen langs de baan zag ik dat Max en Lando aan het vechten waren”, begint Russell lachend in gesprek met David Coulthard. “We hebben geweldig werk gedaan om in dit gevecht te komen. Je moet er zijn om ervan te kunnen profiteren”, gaat de Mercedes-coureur met een brede glimlach verder.

"Ik vond het al mooi om te zien hoe dicht we bij hen in de buurt zaten. Ik wist dat er een mogelijkheid zou zijn. Ik ben zo trots om terug te zijn op de hoogste trede van het podium. Het team heeft keihard gewerkt. We hebben zoveel stappen gemaakt sinds de start van het seizoen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS