Formule 1

Formule 1 weigert Bahrein Covid-19-vaccinatieaanbod

Uitgegeven door Peter Vader • 1 maart 2021 18:04 • Print artikel

De Formule 1 heeft een aanbod van Bahrein afgewezen om al het personeel te vaccineren dat aanwezig is bij de pre-season tests en de opening van het nieuwe raceseizoen. De Golfstaat zei dat de verhuizing deel uitmaakte van zijn vaccinatieprogramma, dat werd uitgebreid met alle evenementen in het land. Een woordvoerder van de F1 zei dat de sport geen plannen heeft om als groep te worden gevaccineerd "voorafgaand aan de introductie van vaccins via het gezondheidssysteem in het Verenigd Koninkrijk".

F1 logo

"De prioriteit is..."
Van F1-teams wordt verwacht dat ze op dezelfde manier op het aanbod reageren. F1 is gevestigd in het VK - het hoofdkantoor bevindt zich in Londen - en acht van de tien teams bevinden zich in Engeland of hebben daar een deel van hun faciliteiten. Stefano Domenicali, F1-president, zei vorige maand: "De prioriteit is de meest kwetsbaren. We willen niet over de getrokken lijn van vaccinatie springen."

Een unieke kans?
Het aanbod van Bahrein - dat vrijwillig is - is voor het F1-personeel en de media, die zowel de pre-season tests op 12-14 maart als de seizoensopenende Grand Prix van Bahrein twee weken later bijwonen, aldus een bericht van de BBC. In een brief van het Bahrain International Circuit stond: "Vanwege het tijdschema van het F1-evenement van dit jaar, inclusief testen, zal de overgrote meerderheid van de deelnemers drie weken voor de race in Bahrein aanwezig zijn. Dit biedt op zijn beurt een unieke kans om extra bescherming te bieden aan degenen die van de gelegenheid gebruik willen maken in de vorm van vaccinatie."

De aangeboden vaccinatie is het Pfizer-BioNTech-vaccin, waarvan Bahrein zei dat de twee doses 21 dagen na elkaar zouden worden toegediend.Ben jij al gratis lid van het RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS