Formule 1

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene: "Ik instrueerde hem slechts om niks doms te doen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 september 2018 06:04 • Print artikel

Maurizio Arrivabene, teambaas van Ferrari, heeft zijn excuses aan Valtteri Bottas aangeboden. De Italiaan hekelde de rol die de Mercedes-coureur binnen het team speelt en zei: ‘Wij hebben coureurs, geen butlers’. Bovendien laat hij meer weten over hoe Ferrari omgaat met teamorders.

Maurizio Arrivabene, teambaas van Ferrari

“Op het moment dat ik dat in de hitte van de strijd zei, wist ik dat het een controverse ging creëren”, zei Arrivabene tegen Autosprint. “Sindsdien heb ik berichten uitgewisseld met Valtteri Bottas. Ik wil mijn excuses aan hem aanbieden en hij begrijpt wat ik bedoel. Het slipte er uit, maar het is niet een label wat ik op Bottas wil plakken. Ik waardeer zijn reactie enorm, dat hij het begreep.”

Sommigen zeggen dat Ferrari in Monza geen teamorders had, omdat Kimi Raikkonen daar al wist dat hij het team aan het einde van het seizoen moet verlaten. De teambaas zegt echter dat zulke orders tijdens een racestart onmogelijk zijn.

“Ik instrueerde hem slechts om niks doms te doen”, stelt Arrivabene. “Er werd gezegd dat Kimi iets ongunstig deed richting Sebastian, maar wat had hij moeten doen? Wat hij deed is exact wat Lewis Hamilton of Sebastian Vettel gedaan zou hebben. Wat er gebeurde met Vettel en Hamilton had niets te doen met teamorders.”

Ondertussen wordt Sebastian Vettel behoorlijk bekritiseerd. De Ferrari-coureur zou teveel fouten gemaakt hebben dit seizoen, ondanks dat hij de beste auto heeft. Hierdoor staat Lewis Hamilton zo’n 30 punten voor. “Het is volledig fout om met de vinger te wijzen, als er nog zoveel races te gaan zijn”, zegt de Italiaan. “Ik antwoord voor het hele team, dus het maakt niet uit wie de fout maakte. De coureur of het team. Iemand moet antwoorden en dat persoon ben ik.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS