Formule 1

Ferrari-teambaas Mattia Binotto verdedigt strategie: "We waren simpelweg aan het wachten op..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 mei 2019 19:05 • Print artikel

Ferrari kreeg na de Grand Prix van Spanje de nodige kritiek te verwerken. Twee keer leek een snelle positiewissel tussen Sebastian Vettel en Charles Leclerc logisch te zijn en twee keer wachtte het Formule 1-team een aantal ronden. De grote vraag die door de criticasters werd gesteld was of de Scuderia daarmee de derde plek aan Max Verstappen in de Red Bull verloor. Ferrari-teambaas Mattia Binotto verdedigt de keuze.

Leclerc Verstappen


“Hadden we eerder moeten wisselen? Ik denk dat het nooit een makkelijke beslissing is”, reageert Binotto over de positiewisselingen van zijn coureurs tijdens de Grand Prix van Spanje, tegenover Planet F1. “We proberen als team onze prestatie te optimaliseren. We hebben in het verleden gewisseld en probeerden weer te wisselen, omdat ze op dat moment op verschillende strategieën zaten. Hadden we het eerder moeten doen?”

“Ik denk dat op het moment dat je het doet, je zeker moet weten dat de coureur die achter ligt ook echt sneller is, anders wissel je en hebt geen resultaat. Het vraagt een paar ronden om dat te beoordelen. Aan de andere kant vocht Charles voor de derde plek met Verstappen, omdat hij op een andere strategie zat met de hardere banden. Hij stond op een eenstopper, dus was het belangrijk voor hem om in die fase van de race geen tijd te verliezen. We waren simpelweg aan het wachten op het juiste moment en gaan dat weer doen. Ik ben er niet zeker van of we het eerder hadden moeten doen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS