Formule 1

F1 onderzoektt nog steeds de mogelijkheid van een Grand Prix in Miami: "Zou niet misstaan op de F1-kalender"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 juli 2019 15:09 • Print artikel

Met het oorspronkelijke plan om een race te organiseren in de Biscayne Bay and Bayfront Park area van Miami, dat nu dood en begraven lijkt te zijn na bezwaren van lokale bedrijven en inwoners, lijkt de beste hoop om een race te organiseren in de Magic City te rusten op het gebied rond het Miami Dolphins' Hard Rock Stadium. Daar zou veel minder sprake van verstoring van het openbare leven zijn.

Miami GP F1


Hoewel er de laatste tijd niet meer gesproken wordt over een evenement in Miami, blijft de F1-directeur van de F1, Chloe Targett-Adams, er bij de bazen van de sport op aandringen dat de droom van de sport nog springlevend is. "We hebben er een langetermijnvisie op", vertelt ze tegen sportzender ESPN. "Miami is zeker een stad waar we willen racen... Het is een geweldige bestemming, het is een enorm levendige, dynamische en geweldige stad die niet zou misstaan op de Formule 1-kalender."

"Het is een complex project om een straatrace op gang te brengen als je meerdere belanghebbenden en meerdere maatschappelijke belangen hebt," geeft ze toe. "Je moet het zo aanpakken dat de verstoring voor bedrijven en inwoners - terecht - tot een minimum wordt beperkt, maar dat draagt ook bij aan dat gebied. Het leek erop dat als je op lange termijn naar iets kijkt, het een behoorlijke uitdaging is om dat op te lossen."

"We proberen uit te zoeken hoe we een race in Miami kunnen uitwerken op locaties die werken, terwijl er misschien nog steeds een uitdaging of een complex probleem is om uit te werken. Maar uiteindelijk kan het een grote race opleveren en een bijdrage kan leveren aan de bredere gemeenschap en de belanghebbenden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS