Formule 1

F1-coureurs rijden twee meter per ronde minder op het Marina Bay Street Circuit in Singapore

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 september 2018 13:37 • Print artikel

De officials van de Grand Prix van Singapore hebben in de aanloop naar de Formule 1-race op het Marina Bay Street Circuit een aanpassing bekend gemaakt. De aanpassing is bij bocht 16 en 17 en komt door constructiewerkzaamheden in het gebied rond deze bochten.

F1 Marina Bay Street Circuit Singapore

Het stuk tussen beide bochten is rechter geworden, waarmee de lengte van het circuit twee meter korter is geworden. Het circuit meet nu 5,063 kilometer. Het heeft echter geen impact op de race, want deze wordt nog steeds over 61 ronden verreden. Waarbij er vanuit gegaan wordt dat de race binnen de gestelde tijdslimiet verreden kan worden.

De baan heeft overigens bij bocht 1, tussen bocht 5 en 7, tussen bocht 15 en 17 en rond bocht 23, nieuw asfalt gekregen. Het circuit is sinds haar toetreden in 2008 op de kalender al meerdere keren aangepast. Zo kreeg de nauwe chicane met hoge kerbs, met de bijnaan 'The Singapore Sling', al de nodige aanpassingen. De chicane werd al eens aangepast met een nieuw profiel en uiteindelijk in 2013 werd hij helemaal verwijderd en vervangen door een flauwe knik naar links. In 2015 werden bochten 11, 12 en 13 aangepast, waar de coureurs vanaf dat moment naar links gingen, voordat ze over de 'Anderson Bridge' reden. Ook werd de haarspeldbocht daar iets verbreed.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS