Formule 1

Esteban Ocon onderworpen aan haat na crash met Pierre Gasly: “Inaccuraat, pijnlijk en schadelijk”

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 juni 2024 13:07

Esteban Ocon maakte zich tijdens de Grand Prix van Monaco buitengewoon impopulair. In de eerste ronde van de race kwam hij in aanraking met zijn Alpine-teamgenoot Pierre Gasly. Hierna kreeg de Fransman het zwaar te voortduren op sociale media. Ocon schrikt van de haat die hij de afgelopen week over zich heen kreeg.

null

Vlak voor de tunnel probeerde Ocon langs teamgenoot Gasly te komen. Dit lukte ook, maar hoe was de vraag. Ocon kwam tegen het voorwiel van Gasly aan. Door deze tik vloog Ocon hoog in de lucht en kwam hij met een flinke klap terug op de grond. Ocon kon zijn race niet vervolgen en de actie werd ook niet liefelijk ontvangen door Alpine-teambaas Bruno Famin. Het kopstuk liet weten dat er ‘snel consequenties’ zouden volgen voor de actie van Ocon.

De enkelvoudig Grand Prix-winnaar kon rekenen op veel kritiek, maar daar bleef hij niet bij. Hij ontving honderden haatberichten en dat gaan volgens Ocon veel te ver: "Er is veel gezegd na afloop van de Grand Prix van Monaco. Ik heb veel steun ontvangen, maar ik ben geschrokken van de grote hoeveelheid haat en negativiteit die ik online heb ontvangen over mijn karakter, mijn rijden en mijn loopbaan", begint hij in een verhaal op zijn sociale media.

"Natuurlijk, ik heb wel eens fouten gemaakt. We zijn geen robots, we zijn atleten die er altijd alles aan doen om de limiet te bereiken om onze droom van zeges te bereiken. De Formule 1 is een sport waar de emoties hoog kunnen oplopen en waar de passie altijd een rol speelt. Ik zie en voel dit elk weekend, op de baan en op social media. Het goede en het slechte. Maar de fout geïnformeerde statements en de grove verdraaiingen die ik in de afgelopen dagen online heb gezien over mijn werkrelatie met een team zijn inaccuraat, pijnlijk en schadelijk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS