Formule 1

Er zijn toch raceseries die wel pitspoezen blijven inzetten! "Ik ben helemaal geen vijand van het concept Grid girls"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 februari 2018 17:17 • Print artikel

De Formule 1 heeft de gridgirls afgeschaft en zij worden vervangen door kinderen (kart- en single-seatertalenten) op de grid. De Formule E zegt nu wel gebruik te blijven maken van de PR-dames. Eerder deze week reageerde baas van de elektrische klasse nog op de aankondiging van de F1: "Welke in de 21e eeuw leefde" en zei al gestopt te zijn met het gebruik van de promotie-babes op de startgrid.

2018 GridGirls

Daarmee verwees de FE naar de inzet van gridkids tijdens de finale van het seizoen 2016/2017 in Montreal. Een concept wat ook werd doorgezet in Marrekesh en Santiago. Tijdens de openingsrace in Hong Kong waren er echter op verzoek van de lokale organisatoren wel babes op de grid. FE-directeur Alejandro Agag zegt tegen het Engelse Autosport dat grid girls een deel van de sport zijn en opnieuw ingezet kunnen gaan worden. "Voor mij is het op het moment niet het meest relevante probleem", zei de Spanjaard. "Het moet geen probleem zijn. Soms gebruiken we kinderen, soms zouden we Grid girls moeten gebruiken. Ze hebben niets verkeerds gedaan, het is een deel van de visuele traditie van de motorsport. Ik ben helemaal geen vijand van het concept Grid girls. Formule E gaat Grid girls hebben. Misschien niet in elke race, maar ik denk dat ze een deel van de traditie van de motorsport zijn."

Toen de beslissing van de F1 werd aangekondigd zei commercieel directeur Sean Bratches dat het concept niet bij de waarden van het bedrijf past en in strijd is met de huidige sociale normen. Later zei F1-directeur Chasey Carey dat er wel mooie vrouwen bij de Formule 1 blijven.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS