Formule 1

De technisch directeur van Ferrari, Mattia Binotto, kan niet benoemen waar de betere auto vandaan komt: "Verbetering van de efficiency?"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 september 2018 14:15 • Print artikel

Vorig jaar was al duidelijk waarneembaar dat Ferrari stappen aan het maken was richting koploper Mercedes. De Italianen maakten het het Formule 1-team uit Brackley erg lastig. Dit jaar gaat de Scuderia het gevecht volledig aan met de wereldkampioen. Waar het verschil vandaan komt is volgens technisch directeur Mattia Binotto lastig uit te leggen.

Ferrari Mattia Binotto

“Het onderscheid te maken als er een klein verschil is, waar het vandaan komt, dat is een lastige opgave”, zei Binotto tegen F1 Technical. “Ons pakket werkt goed als geheel, vanuit de aero, vanuit het chassis, vanuit de mechaniek en vanuit de krachtbron. Ik denk dat we voor wat betreft de ontwikkeling we gefocust zijn op alle gebieden”. In vergelijking tot vorig jaar is Ferrari nu sterk op alle gebieden. De achilleshiel bleek vorig jaar de snelle circuits te zijn, waardoor het aerodynamische pakket dit jaar nog efficiënter is gemaakt.

“We zitten zeker in een betere positie als we onszelf met vorig jaar vergelijken. Neem bijvoorbeeld vorig jaar Spa, waar we toen niet zo competitief waren als dit jaar”, legde de Italiaan uit. “Ik denk dat we vanaf het begin van het seizoen, sinds de lancering van de auto, we ons doelbewust gericht hebben op de ontwikkeling op het gebied van de efficiency. We hebben nu zeker gesteld dat onze auto competitief is op de medium snelle circuits en ik denk dat we dat op één of andere manier nu toch echt bereikt hebben. Op de circuits waar de efficiency belangrijk is, zoals Silverstone en Spa, hebben we goede resultaten behaald en ik denk dat dat de basis voor de rest van het seizoen.” Op dit moment staat Ferrari in het constructeurskampioenschap 25 punten achter op Mercedes en bij de coureurs leidt Lewis Hamilton met 30 punten voor Sebastian Vettel. Ferrari mistte een aantal kansen, waar ze goed hadden kunnen scoren. Binotto denkt dat ze gezien de huidige vorm voor beide kampioenschap kunnen blijven gaan.

“Opnieuw, in vergelijking met vorig jaar, denk ik dat we kunnen rekenen op de auto, die beslist veel beter is voor wat betreft de efficiency. Er zijn nog acht races te gaan, het seizoen duurt dus nog lang en het wordt een lang en lastig gevecht”, besloot de technisch directeur.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS