Formule 1

De laan uitgestuurd bij Ferrari, maar nu weer gelinkt aan Juventus: "Ik ben al vele jaren een exponent..."

Uitgegeven door Peter Vader • 9 januari 2019 16:09 • Print artikel

Maurizio Arrivabene is misschien niet al te lang werkloos als je de geruchten mag geloven, die hem weer koppelen aan voetbalclub Juventus. Maandag was de voormalige vice-president van Philip Morris werkloos nadat Ferrari hem zijn ontslag had gegeven. De Scuderia opteerde er voor om het contract van Arrivabene niet te verlengen, maar gaven de rol van teambaas over aan technisch directeur Mattia Binotto.

Ronaldo Arrivabene Juventus

Arrivabene hoeft zich echter geen zorgen te maken omdat hij naar verluidt meerdere opties heeft. Volgens Corriere dello Sport zal de Italiaan later deze week een ontmoeting hebben met Juventus-president Andrea Agnelli om te spreken over een rol.

Arrivabene heeft al sinds 2012 banden met de Turijnse voetbalclub, die al jarenlang succesvol uitkomt in de hoogste Italiaanse divisie. Afgelopen oktober ontkende hij nog dat hij in de rij stond om Giuseppe Marotta te vervangen als CEO. "Ik ben al vele jaren een exponent van de Raad van Bestuur van deze Juventus-onderneming en voordat ik deze functie in Maranello op mij nam, had ik de controle en risico's al gedelegeerd. Het is mij een genoegen om lid te blijven van het bestuur, op voorwaarde dat de benoeming wordt aanvaard tijdens de volgende aandeelhoudersvergadering. Ik voel mij zeer vereerd, maar mijn werk blijft hier (bij Ferrari, red.)", zei hij nog overtuigd in oktober.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS