Formule 1

Daniel Ricciardo klaagt: "Ik trok aan de hendel, maar hij werkte niet meer"

Uitgegeven door Bart • 7 juli 2018 19:06 • Print artikel

Daniel Ricciardo kwam tijdens de kwalificatie op Silverstone bijna een halve seconde te kort op teamgenoot Max Verstappen. De Australiër klaagde over de boordradio dat tijdens Q3 zijn DRS niet werkte. In zijn laatste rondje was het euvel verholpen, maar dat was niet het snelste rondje van Ricciardo. “Het is wel frustrerend, omdat het op een vervelend moment kwam.”

Daniel Ricciardo


Ricciardo was de DRS al kwijt voor de Wellington Straight. “Tussen bocht 4 en 6 is het gebeurd. Ik trok aan de hendel, maar hij werkte niet meer. Daar verloor ik een paar tienden, dus het heeft uiteindelijk niet veel uitgemaakt. We weten dat we snelheid te kort komen hier. Op de rechte stukken verliezen we veel. “

De Red Bulls komen meer dan een seconde te kort op het rechte stuk. “Daardoor wordt dit circuit steeds minder aantrekkelijk. Dat is jammer. Toch voelde de auto zeker in Q3 goed aan. Morgen wordt het nog warmer en dat is nog zwaarder voor de banden. Mercedes en Ferrari pakken gratis tijd op de rechte stukken, waardoor we nog harder moeten pushen. Dat is niet ideaal voor de banden. Ik ben redelijk optimistisch dat het geen saaie éénstopper gaat worden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS