Formule 1

Carlos Sainz naar McLaren? “Teamgenoot zijn van Alonso grootste uitdaging”

Uitgegeven door Bart • 8 augustus 2018 08:10 • Print artikel

Carlos Sainz wordt al weken gelinkt aan een overstap naar het team van McLaren. Zijn verblijf bij Renault stopt aan het einde van het jaar door de komst van Daniel Ricciardo. Of Fernando Alonso bij het team uit Woking blijft, is onbekend, maar het zal een grote uitdaging worden voor de jongste van de twee Spanjaarden. “Teamgenoot zijn van Fernando Alonso is de grootste uitdaging die je als coureur kunt krijgen”, zegt de 23-jarige Sainz tegen Motorsport. “Maar ik voel dat ik er klaar voor ben.”

Fernando Alonso


Sainz kreeg de vraag voorgelegd of hij in staat is Alonso te verslaan. “Ik weet het niet, omdat ik er nog niet over nagedacht heb. Ik ben klaar om iedereen in het veld te verslaan. Mijn spirit, vastberadenheid en zelfvertrouwen zeggen me ik iedere teamgenoot kan kloppen.”

Alonso was vroeger de idool van Sainz, waardoor het racen tegen zijn vroegere voorbeeld best apart is. “Sinds ik in de Formule 1 zit, ben ik bijna iedere race naast hem gestart. Dat is raar en dat verwacht je ook niet. Je verwacht dat Fernando vecht voor de wereldtitel in plaats van een gevecht in een middenveld.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS