Formule 1

Alain Prost en Ayrton Senna lachten aan de telefoon: "Ik als teambaas en hij mijn coureur"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 augustus 2015 11:26

Alain Prost startte in 1998 zijn eigen Formule 1-team. Na een succesvol seizoen waarbij bijna een overwinning in Canada werd gehaald, ging het bergafwaarts met het team en uiteindelijk sloot de Fransman in 2001 de deuren van zijn fabriek.


In zijn carrière als coureur was Ayrton Senna de grote rivaal van de Fransman, wat zelfs leidde tot een vertrek van Alain Prost bij McLaren. Dit na de keiharde clash in Suzuka, waar het tweetal samen van de baan schoot. Het zorgde er zelfs voor dat Alain Prost contractueel liet opnemen dat Williams Ayrton Senna niet mocht aantrekken als coureur. Toen de viervoudig wereldkampioen de Formule 1 verliet als coureur, kwam het tweetal weer op goede voet en konden de rivalen zelfs weer met elkaar lachen. In een interview vertelt Alain Prost een mooie anekdote over de koop van het Ligier team, waarvan de gesprekken startten toen de Braziliaan nog leefde.


“Het is grappig, misschien een week voor het ongeluk”, zo vertelt de viervoudig wereldkampioen in een interview met de FIA, “Spraken we aan de telefoon en ik zei tegen Ayrton. "Weet je, hoe grappig het zou zijn dat op een dag als ik een team heb en jij mijn coureur zou kunnen worden." En we lachten er om. We spraken op dat moment al met Ligier over de koop. Aan de start van ’94. Dat zou fantastisch geweest zijn. Zeker erg goed.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS