Dakar

Na coma toont zoon Gert Huzink grote vooruitgang: Riwald Dakar Team kijkt weer vooruit richting Dakar 2019

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 augustus 2018 07:51 • Print artikel

Exact drie weken na de start van de SilkWay Rally, waar het Riwald Dakar Team zich genoodzaakt zag om het team terug te trekken vanwege een ongeluk van de zoon van Gert Huzink, kunnen we u mededelen dat Kevin vandaag is ontslagen uit het UMC ziekenhuis te Groningen. Dat is ook een goed teken voor de sportieve ambities van het Riwald Dakar Team, dat nu weer vooruit kijkt richting Dakar 2019.

Riwald Dakar Team

Verder revalideren in het Roessingh
Na een spannende en ongewisse periode waarbij Kevin de eerste dagen in coma heeft gelegen en waar de juiste keuzes en zeer goede verzorging van de artsen en verplegers waarschijnlijk aan de basis lagen van een goed herstel heeft de 16 jarige de laatste week grote vooruitgangen laten zien waardoor hij kan worden over geplaatst naar Het Roessingh te Enschede waar het verdere herstel doel gericht zal plaats vinden.

"Na het cancelen van de deelname aan de wedstrijd ben ik zo snel mogelijk naar Nederland terug gevlogen en rechtstreeks naar Groningen gegaan om Kevin en de rest van mijn familie bij te staan. Daar heb ik drie weken lang, dag en nacht, aan z'n bed gezeten. Gelukkig constateerden we dat het elke dag iets beter met hem ging.
Kevin heeft een echte winnaarsmentaliteit en dat heeft hij nu ook weer laten zien. Hij is nog lang niet op het niveau waar hij voorheen was en zal nog maanden moeten revalideren. Met de juiste instelling en de expertise van het Roessingh hebben wij het volste vertrouwen dat hij erin slaagt om weer topfit te worden. We willen iedereen ook bedanken voor de opbeurende berichten en de steun die wij hebben mogen ontvangen", aldus een opgeluchte Gert Huzink.

Riwald Dakar Team kijkt weer vooruit
Nu de periode van onzekerheid weer achter de rug is, kijkt het Riwald Dakar Team weer vooruit richting de Dakar 2019, welke in Peru plaats zal vinden. Om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen zal binnenkort worden beslist óf en welke wedstrijden er nog zullen worden gereden ter compensatie van de SilkWay Rally.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS