Dakar

Hebben Tom en Tim Coronel na een nacht in de woestijn het euvel gevonden? "Denken een oplossing te hebben gevonden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 januari 2018 15:10 • Print artikel

SAN JUAN DE MERCONA – De Dakar Rally 2018 verloopt voor Tom en Tim Coronel nog niet geheel vlekkeloos. De eerste dag kreeg de populaire tweeling te maken met remproblemen en een oververhitte motor. Die koelproblemen waren op de tweede dag nog niet geheel verholpen. Bovendien stond het duo enkele malen vast in het mulle zand van de schier eindeloze zandduinen van Peru. Op dag 3 ging het wederom mis en moesten de broers de nacht doorbrengen in de woestijn. Nachtelijke avonturen hebben ze de voorbije Dakar-edities al regelmatig meegemaakt dus dat was verder geen probleem, maar Tim en Tom hadden toch liever het bivak gehaald.

Tom en Tim Coronel

Na een nachtje bivakkeren in het uitgestrekte en doodstille niets gingen de broers bij de eerste zonnestralen weer op pad. De veertig kilometer richting de finish werden zonder problemen afgelegd, waarna een verbinding van zo’n tweehonderd kilometer naar het bivak volgde.

“Nou, dat was een lekker nachtje!”, blikte Tim terug. “We hebben de nacht samen met de Fireman-truck van Richard de Groot doorgebracht in de duinen. Het laatste stuk van de etappe was gewoon niet te doen in het donker, dus het was verstandiger om in de woestijn te slapen. Om 05.30u kwam de zon weer op dus toen zijn we direct gaan rijden. Zonder verdere problemen hebben we de finish gehaald, dus nu even snel wat checks aan de auto uitvoeren en door! We hadden aan het begin van de etappe weer wat problemen met de oververhitting van de motor maar we denken een oplossing te hebben gevonden. Als het goed is kunnen we vanaf nu echt lekker gas gaan geven!

Etappe 4
Verbinding > 114 km - Special > 330 km

De vierde proef begint op het strand met een soort massastart, met vier auto’s die tegelijkertijd wegspuiten richting de finish. Na deze sprint staat een van de langste zandsecties uit de geschiedenis van de Dakar te wachten: 100 kilometer met duinen van allerlei vormen en maten. Met name het laatste gedeelte van de dag is listig. Hopelijk komen de broers daar ditmaal wel goed doorheen!

Nog maar één dag voor de volgende trekking van Staatsloterij. Vergeet hem nu niet. Kijk HIER voor meer info.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS