Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Volkswagen gaat voor elektrisch baanrecord van 6.45,90 van Peter Dumbreck in de NIO EP9 op de Nordschleife

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 januari 2019 17:10 • Print artikel

VW heeft bevestigd dat zij een een tweede record wil gaan pakken met haar elektrische Volkswagen ID.R-prototype. De pijlen zijn daarbij gericht op de Nürburgring, want de fabrikant wil daar het baanrecord voor elektrische auto’s gaan pakken met de auto die al eerder de snelste was tijdens de Pikes Peak Hill Climb. Romain Dumas gaat wederom achter het stuur zitten van de elektrische bolide in de recordpoging op de Nordschleife.

Volkswagen ID.R Pikes Peak


Volkswagen wil met de ID.R-prototype haar EV-technologie tonen, dit als voorbereiding op de lancering van haar eerste elektrische straatauto’s in 2020. “Na het record op de Pikes Peak is de volgende uitdaging voor de ID.R de snelste tijd breken op de Nürburgring Nordschleifde”, legde Volkswagen Motorsport-directeur Sven Smeets uit. “Een ronderecord op de Nordschleife staat tussen aanhalingstekens voor elke auto, of het nu een raceauto of productieauto is.”

Voorafgaande aan de aanval gaat de auto verder gefinetuned worden, omdat deze in eerste instantie voor een hillclimb is ontworpen, voordat de aanval op het record van 6.45,90 van Peter Dumbreck in de NIO EP9 wordt ingezet. "Boven alles gaan we de aerodynamica van de ID.R aanpassen, om met de omstandigheden op de Norschleife om te gaan, die compleet anders zijn dan deze op Pikes Peak”, zei technisch directeur Francois-Xavier Demaison. “Als een onderdeel van onze nauwkeurige voorbereidingen voor deze recordpoging, gaan we in de lente de ID.R door een intense test- en ontwikkelingsprogramma halen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS