Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Team RaceArt-Kroymans keert terug naar Ferrari Challenge Coppa Shell

Uitgegeven door Peter Vader • 18 maart 2023 22:01

MAASTRICHT - Team RaceArt-Kroymans keert na een jaar afwezigheid dit seizoen terug in de Ferrari Challenge. Voormalig wereldkampioen Roger Grouwels maakt wederom zijn opwachting in de Coppa Shell achter het stuur van de Ferrari 488 Challenge EVO met startnummer 117. De Maastrichtse renstal kent een imposante geschiedenis in het merkenkampioenschap van Ferrari. Grouwels, een bedreven coureur met jarenlange ervaring in verschillende GT-racewagens, maakte in 2020 zijn debuut in het kampioenschap en greep in zijn eerste seizoen zowel de Europese- als de wereldtitel in de Coppa Shell. Een tweede jaar in Trofeo Pirelli leverde meerdere trofeeën voor in de prijzenkast op.

Team RaceArt-Kroymans Roger Grouwels Ferrari 488 Challenge EVO front

Na een jaar afwezigheid, waarin Grouwels het vice kampioenschap in de Supercar Challenge GT Klasse veroverde, richt het team nu het vizier op het behalen van verder succes in de Coppa Shell. Team RaceArt zoekt hiervoor wederom de samenwerking op met Ferrari Kroymans Hilversum.

Met deelname aan de Ferrari Challenge reist Team RaceArt af naar beroemde circuits en exotische locaties door heel Europa. Het seizoen start op 24-26 maart op Circuito Ricardo Tormo in Valencia, waarna onder andere Misano, Spielberg, Estoril en Spa-Francorchamps worden aangedaan. Het absolute hoogtepunt van de kalender is ronde vier. Team RaceArt en Roger Grouwels komen daar in actie tijdens het voorprogramma van de 24 Uur van Le Mans op het legendarische Circuit de la Sarthe. De traditionele Finali Mondiali-seizoensfinale is op het circuit van Mugello.

Team RaceArt-Kroymans Roger Grouwels Ferrari 488 Challenge EVO zijkant

Grouwels rijdt de wedstrijden net als de voorgaande twee seizoenen in de Ferrari 488 Challenge EVO. Deze pijlsnelle racewagen, speciaal ontwikkeld voor de merkencup, put haar vermogen uit een 3,9-liter twin-turbo V8 met 600 pk en 770 Nm koppel. Met carbon-keramische remmen, Pirelli-banden en serieuze aerodynamica is de 488 Challenge EVO een behoorlijke uitdaging voor elke coureur. De voorbereiding voor het seizoen begon voor Grouwels met een recente testdag op Circuit Zolder. “Ik kijk uit naar de Ferrari Challenge en het racen met een aantal oude bekenden,” zei Grouwels. “Het racen op Le Mans is een mooi vooruitzicht dit jaar. Hopelijk kunnen we ons opmaken voor een succesvol seizoen.”

Alle Ferrari Challenge-races zijn komend seizoen live te volgen op het officiële YouTube-kanaal van
Ferrari.

Team RaceArt-Kroymans Roger Grouwels Ferrari 488 Challenge EVO achterkant

Kalender Ferrari Challenge 2023:
24-26 mrt - Round 1 circuit Valencia
21-23 apr - Round 2 circuit Misano
12-14 mei - Round 3 circuit Spielberg
07-10 jun - Round 4 circuit Le Mans
14-16 jul - Round 5 circuit Estoril
15-17 sept - Round 6 circuit Spa-Francorchamps
25-29 okt - Finali Mondiali circuit Mugello

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS