Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Jaguar I-PACE eTROPHY schrijft geschiedenis in Saudi-Arabië

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 december 2018 06:40 • Print artikel

Simon Evans heeft de eerste race in de Jaguar I-PACE eTROPHY gewonnen en daarmee geschiedenis geschreven in Saudi-Arabië. Evans startte op pole position nadat de kwalificatie vanwege zware regenval in Riyad was geschrapt. De organisatie baseerde de startopstelling op de resultaten van de vrije training op vrijdag. Jaguar schreef geschiedenis met het debuut van ’s werelds eerste kampioenschap op basis van elektrisch aangedreven productieauto's. De race vond plaats in de historische omgeving van Ad Diriyah.

Jaguar I-PACE eTROPHY in Saudi-Arabië

Jaguars VIP-coureur Alice Powell won de PRO AM-categorie en finishte als vijfde in het algemeen klassement, nadat ze als zevende was gestart. Powell, Katherine Legge en Célia Martin behoren tot de eerste vrouwen die ooit in Saudi-Arabië aan een race deelnamen. De race was tevens de eerste keer ooit dat mannen en vrouwen het in het koninkrijk tegen elkaar opnamen op het circuit.

Nieuw-Zeelander Evans leidde de race 23 minuten en één ronde lang, nadat een extra raceronde was toegevoegd vanwege de veranderende omstandigheden. Hij werd tot de voorlaatste ronde op de hielen gezeten door Bryan Sellers, totdat Sergio Jimenez hem inhaalde en daarmee de tweede plek overnam. VIP-coureur Alice Powell haalde slim Stefan Rzadzsinki van TWR Techcheetah en Bandar Alesayi van Saoedi Racing in op het moment dat de baan vochtig was. Katherine Legge noteerde met een tijd van 1:32.36 de snelste raceronde.

Simon Evans, Team Azië Nieuw-Zeeland: “Het voelt geweldig om de race te winnen van pole tot de vlag. Het is erg speciaal. Het was geen makkelijke race, en het laat zien dat het veld dicht op elkaar zit. Iedereen wil de eerste race winnen en hopelijk kunnen we dit momentum vasthouden."

Uitslag Jaguar I-PACE eTROPHY Saudi-Arabië:
P Coureur Nat Team Klasse
1 Simon Evans NZL Team Asia New Zealand PRO
2 Sergio Jimenez BRA Jaguar Brazil Racing PRO
3 Bryan Sellers USA Rahal Letterman Lanigan Racing PRO
4 Cacá Bueno BRA Jaguar Brazil Racing PRO
5 Alice Powell GBR Jaguar VIP Car PRO AM
6 Katherine Legge GBR Rahal Letterman Lanigan Racing PRO
7 Bandar Alesayi SAU Saudi Racing PRO AM
8 Ahmed Bin-Khanen SAU Saudi Racing PRO AM
9 Tao Wang CHN Team China PRO AM
10 Yaqi Zhang CHN Team China PRO AM
11 Célia Martin FRA Viessman Jaguar eTROPHY Germany PRO AM
12 Stefan Rzadzinski CAN TWR TECHEETAH PRO

De volgende ronde van de Jaguar I-Pace eTROPHY vindt 16 februari 2019 plaats in de straten van Mexico-stad.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS