Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Hoogtepunten voor Dries Vanthoor in 2018: "Zege met Audi in 12U Bathurst en 24U van Zolder"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 december 2018 21:24 • Print artikel

FUJI - Het autosportseizoen heeft voor Dries Vanthoor na Macau nog een verlengstuk gekregen. De snelle Belg racete immers in Shanghai en Fuji in de openingswedstrijden van het seizoen 2018-2019 van de Asian Le Mans Series, een groeiende serie van de ACO in Azië. Vanthoor verdedigt er de kleuren van Audi Sport en het team Audi Tianshi Racing Team. Na een opgave in Shanghai, werd het team afgelopen weekend knap vierde aan de voet van de legendarische Mount Fuji. Dries Vanthoor, Anthony LiuXu en Chen Wei An staan zo vijfde in het kampioenschap. Voor Vanthoor stopt het racejaar 2018 hier, maar we zien hem al terug in januari 2019, al is het nog net iets te vroeg om de juiste plannen aan te kondigen. Wat zeker is, is dat Dries Vanthoor met Audi weer wereldwijd in schitterende GT-races aan de start zal verschijnen.

Dries Vanthoor

Dries Vanthoor: “Het is een mooie serie om te ontdekken, de Asian Le Mans Series. Het kampioenschap groeit en ik ben blij dat mijn op zich al stevig seizoen, nog een verlengstuk kreeg op twee legendarische circuits. In Shanghai kenden we wat pech, maar ik reed er wel de polepositie, terwijl in Fuji we een vierde plek wegkaapten. Ik ben Audi Sport en Audi Tianshi Racing Team alvast dankbaar dat ik deze kans kreeg. Ik heb dit jaar in heel wat verschillende kampioenschappen geracet, met als hoogtepunt zonder meer mijn zege met Audi in de 12 Uur van Bathurst. Uiteraard was ook mijn zege in mijn eigen achtertuin, tijdens de 24 Uur van Zolder een emotioneel moment. Ik kijk met plezier terug op het seizoen, al wil ik volgend seizoen niet alleen zeges behalen, maar ook een titel op mijn palmares inschrijven.”

Wat de plannen van Dries Vanthoor in 2018 zullen zijn, is nog niet helemaal bekend en de Audi-rijder zal daar op korte termijn op terugkomen.

Dries Vanthoor: “Klopt, de laatste punten en komma’s volgen nog en dan kennen we onze kalender. Ik zou dan nu nog graag WRT, de Belgian Audi Club, Audi Sport en al mijn partners, fans en zeker ook mijn familie willen bedanken voor de steun en samenwerking in 2018! Tot volgend seizoen, op het podium.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS