Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

BMW Motorsport maakt het programma voor 2019 bekend: "Nog internationaler, nog spectaculairder!"

Uitgegeven door Peter Vader • 15 december 2018 17:49 • Print artikel

Het BMW Motorsport-programma voor het seizoen 2019 zal nog internationaler zijn dan in de afgelopen jaren. Naast de vier fabrieksteams die betrokken zijn bij de DTM, FIA World Endurance Championship, IMSA WeatherTech SportsCar Championship en het ABB FIA Formula E Championship, zal de BMW M6 GT3 ook een uitgebreid raceprogramma kennen. Naast de 24-uursrace op de Nürburgring en de FIA GT World Cup in Macau, zijn de geplande starts in de Intercontinental GT Challenge verdere internationale hoogtepunten. De inzet van BMW M Motorsport voor klantenteams, Customer Racing, en het BMW Motorsport Junior-programma zal worden voortgezet.

BMW Motorsport director Jens Marquardt
BMW Motorsport Director Jens Marquardt: "Nog internationaler, nog spectaculairder!"

Jens Marquardt: nog internationaler
"Nog internationaler, nog spectaculairder: dat is een goede manier om het BMW Motorsport-raceprogramma voor 2019 samen te vatten", zei BMW Motorsport-directeur Jens Marquardt. "BMW i Motorsport zal ons in de loop van het jaar naar de belangrijkste megasteden in de wereld brengen. Met BMW M Motorsport zullen we het opnemen tegen de concurrentie in gerenommeerde raceseries en in enkele van de meest iconische races die er zijn."

BMW iFE.18
Formula E BMW iFE.18

Formula E
"Het debuutseizoen van BMW i Andretti Motorsport in de Formule E was vandaag in Ad Diriyah en eindigt in juli 2019 in New York. De geselecteerde coureurs António Félix da Costa en Alexander Sims zullen gaan strijden om de beste resultaten. Andere deelnemende teams zien BMW als het te kloppen team in deze spectaculaire serie", aldus Marquardt, die vervolgde: "Deelnemen aan Formule E met de aanwezigheid van een fabrieksteam - het BMW i Andretti Motorsport-team - is een spannende stap, die een volledig nieuw tijdperk inluidt."

BMW M8 GTE
Tweede seizoen voor de BMW M8 GTE

Nieuw tijdperk in de DTM, tweede seizoen voor de BMW M8 GTE
In de DTM zal de BMW M4 DTM uitkomen met een nieuwe turbomotor van twee liter, die meer dan 600 pk genereert, in een jaar dat een bijzonder jubileum markeert: "50 jaar BMW Turbo in de autosport". Met Philipp Eng, Joel Eriksson, Timo Glock, Bruno Spengler en Marco Wittmann zullen vijf van de vorig jaar al voor BMW in de DTM rijdende coureurs aan boord blijven. De zesde rijder wordt nog bekendgemaakt na de "Young Driver Test". De BMW M8 GTE kan uitkijken naar het opnieuw de strijd aangaan met de concurrentie in echte klassiekers in Europa en Noord-Amerika. BMW Team RLL start het seizoen eind januari met de 24 Hours of Daytona, waarbij BMW Brand Ambassador en fabrieksrijder Alessandro Zanardi tot de ploeg zal behoren. Tom Blomqvist voegt zich bij het team van Bobby Rahal als nieuwe, vaste rijder. Daytona wordt gevolgd door het gezamenlijke WEC- en IMSA Series-evenement in Sebring in maart, evenals de iconische 24 Hours of Le Mans, die in juni 2019 de grote finale van het WEC-superseizoen vormt.

BMW M6 GT3
Customer Racing met de BMW M6 GT3 blijft de kern van het BMW M Motorsportprogramma 2019

BMW M6 GT3 in actie in internationale klassiekers
Het is de bedoeling dat de BMW M6 GT3 in de Intercontinental GT Challenge de titelstrijd aangaat. Het Walkenhorst Motorsport-team is van plan mee te doen aan endurance races op vijf continenten in Bathurst, Laguna Seca, Spa-Francorchamps, Suzuka en Kyalami met een BMW M6 GT3. Er zijn ook plannen om een tweede auto in te zetten. De rijders van deze tweede wagen zijn Augusto Farfus en Martin Tomczyk. Alle andere coureurs en verdere teamsamenstelling, worden op een later tijdstip aangekondigd. Het plan is ook om voor de overwinning in de 24 uur van de Nürburgring te gaan. ROWE Racing zal één van de teams zijn. BMW-rijders zoals Marco Wittmann, Philipp Eng, Augusto Farfus, Martin Tomczyk en Timo Scheider zullen deel uitmaken van de totale rijdersploeg. FALKEN Motorsports en Walkenhorst Motorsport zullen ook BMW's M6 GT3 gaan inzetten als BMW klantenteam. De volledige bezetting van deze teams zal ook op een later tijdstip worden aangekondigd. Het is ook weer de bedoeling om de FIA GT World Cup-race in Macau te winnen. Customer Racing, het racen door BMW klantenteams, blijft volgend seizoen de kern van het BMW M Motorsport-programma. Naast de BMW M6 GT3 ligt de nadruk op de BMW M4 GT4, die in 2018 zo succesvol was, en de BMW M240i Racing. De auto krijgt deze naam na een technische update vanaf 2019; het instapmodel was eerder de BMW M235i Racing.

Beitske Visser

Beitske Visser
Beitske Visser blijft binnen het BMW Motorsport Junior-programma ook in 2019 ondersteuning krijgen. Ze zal onder andere waardevolle ervaring opdoen als reserve- en testrijder in Formule E. Mikkel Jensen wordt gepromoveerd tot BMW-fabrieksrijder. Welke nieuwe getalenteerde jongeren zich bij het programma aansluiten, zal volgend jaar worden besloten in een selectieproces.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS