Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Alpine A110 GT4 behaalt spectaculaire zege in de GT4 International Cup; Milan Dontje verdiend tweede!

Uitgegeven door Peter Vader • 3 december 2018 14:11 • Print artikel

CMR claimde op zondag een spectaculaire 'come-from-behind' overwinning in de allereerste main race van de GT4 International Cup op het circuit van Bahrain. De #35 Alpine A110 GT4, bestuurd door Pierre Sancinena en Pierre-Alexandre Jean, passeerde de zwart-wit geblokte vlag na 25 ronden als eerste. Bij de start viel de Franse sportwagen ver terug naar een achttiende plaats, maar slaagde het CMR-team er nadien in om weer naar voren te rijden en uiteindelijk de welverdiende overwinning op te eisen. De Nederlander Milan Dontje presteerde ijzersterk en werd met zijn teamgenoot Nicolaj Moller-Madsen tweede.

Alpine A110 GT4 Bahrain
Racewinnaar, de Alpine A110 GT4 van Pierre Sancinena en Pierre-Alexandre Jean

Ze sloten de een uur durende sessie af met een voorsprong van 5,677 seconden op de #5 Audi R8 LMS GT4 van Phoenix Racing, bestuurd door Nicolaj Moller-Madsen en Milan Dontje, die vanaf pole waren vertrokken. De derde plaats werd met een achterstand van 9,338 seconde behaald door het team van 3Y Technology met Enzo Guibbert en Gilles Vannelet beurtelings aan het stuur van hun BMW M4 GT4. Het Sainteloc Junior Team werd vierde, Academy Motorsport Ltd werd vijfde en het AKKA-ASP Team eindigde als zesde.

Liesette en Luc Braams waren in de main race minder fortuinlijk, ze moesten na veertien ronden hun McLaren 570S GT4 aan de kant zetten. In de tweede kwalificatierace eindigden ze nog niet geheel onverdienstelijk op de derde plaats in de AM-klasse. Ricardo van der Ende was met zijn BMW M4 van het Ekris team ook afgereisd naar Bahrain, maar hij viel in de eerste kwalificatierace al uit, waardoor hij de main race wel kon vergeten.

McLaren 570S GT4 Braams Bahrain
De fraaie McLaren 570S GT4 van Liesette en Luc Braams kende geen geluk in Bahrain

De main race betekende het einde van het seizoen voor de deelnemende GT4-teams. Het was de allereerste GT4 International Cup, die kampioenen uit verschillende GT4-series van over de hele wereld bij elkaar bracht en die aan elkaar gekoppeld was door organisator SRO Motorsports Group.

Audi R8 Phoenix Racing Milan Dontje Bahrain
Verdiende tweede plaats voor Milan Dontje met de Phoenix-Audi R8

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS