Karting • GK4 Kartseries

Wouter Bergheanu laat als derde rookie zijn potentie zien in Junioren-klasse: "Zeker blij mee! Super"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 mei 2023 02:49

GENK – Begonnen aan zijn eerste seizoen in de IAME Junioren-klasse kon karttalent Wouter Bergheanu terugblikken op een succesvolle tweede ronde van de GK4 Kart Series. Pas twaalf jaar oud werd de Hagenaar in Genk knap derde rookie in een groot veld vol talentvolle coureurs en kon hij de gang maken naar het podium om zijn mooie beker in ontvangst te nemen.

Wouter Bergheanu

“Ik ben er zeker blij mee. Super”, zei een opgetogen Wouter vlak na de prijsuitreiking op de Belgische piste. “Het was een best moeilijke race. Ik heb een paar goede gevechten met mijn teamgenoot gehad en heb er het maximale uitgehaald.” Dat betekende de vijfde, derde en vijfde plaats in de respectievelijke races.

Knappe resultaten waarvan al snel in het raceweekeinde duidelijk werd dat die erin zaten. “Vanaf donderdag ging het goed. Toen zagen we al dat het wat kon worden. Ik had snelle rondetijden. Ik ben meestal wel snel op Genk. Deze baan bevalt me.”

Dat mag dan zo zijn, twee jaar geleden was het Haagse talent succesvol in de Honda Cadet en vorig jaar reed hij nog in de Mini Parilla-klasse. Een competitieve klasse waarin rijders uitstekend de beginselen van het karten onder de knie kunnen krijgen, maar een overstap naar de Junioren-klasse is desondanks niet niks. De kart is groter, heeft een sterkere motor en gaat derhalve een stuk harder. Bovendien racet Wouter bij de Junioren tegen coureurs die wel twee jaar meer ervaring hebben.

Toch viel de overstap wel mee, zei Wouter. “Het ging best wel goed. Ik vond het niet heel anders. De eerste paar keer heb ik op het circuit van Strijen gereden en dat is fysiek een best zware baan. Ik heb veel getraind en nu ben ik er goed aan gewend. Het is leuker en moeilijker dan racen in de Mini Parilla-klasse. Het is zwaarder en je moet meer gefocust zijn. Eén klein foutje en je verliest meteen een paar plaatsen.”

Wouter Bergheanu

Hoewel hij voortvarend aan zijn weekeinde in Genk was begonnen, kreeg hij ook wat tegenslag te verwerken. “Tijdens de kwalificatie startte mijn motor in het begin niet”, legde hij uit. “Maar uiteindelijk hebben we de kart toch kunnen starten. Ik reed daardoor niet op de ideale plek, want ik reed helemaal in mijn eentje en kon daardoor geen slipstream pakken bij een andere rijder. Ik reed toch nog de zesde tijd en achtste overall. Dat was best netjes.”

Daarna moest hij de eerste heat starten vanaf de zesde plek. “In de eerste heat reed ik van zes naar vijf. Dat was best redelijk. In de tweede heat ging ik van vijf naar drie. Dat was ook best netjes. En in de finale van zes naar vijf. Dat was echt niet verkeerd.” Bovendien: het bood genoeg aanknopingspunten voor een nog beter vervolg van zijn seizoen. Daarvan was Wouter zich ook bewust. “De volgende keer hoop ik het podium te halen in het algemeen klassement!”

Wouter bedankt zijn vader en moeder, PdB Racing, zijn monteur Barry, Nick de Bruijn, Michael en zijn zusje.

Wouter Bergheanu wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Saberg en Corypheus.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS